Издирван за блудство, Росен обработвал земи в Делиормана

10.01.2018;

Спокоен, че полицията не го издирва за блудство с малолетна, Росен Ангелов е обработвал наследствени земеделски земи в с. Каменяк, община Хитрино. Земите над 11 декара се намират в местностите "Дьолюка", "Сухия бряст" и "Чанаджък" в околностите на селото, показва справка в Служба по вписвания Шумен, където на името на Росен Желев Ангелов има открита персонална партида № 30730 още през 1992 г.

Само някои от по-възрастните местни хора имат смътен спомен за рецидивиста.Описват го като неразговорлив, затворен човек. Избягвал контакти с тях. Но бил с "огромно самочувствие" и държал да го демонстрира.

"Категорично се касае за наследствени земи, придобити от бащата или дядото, които Ангелов е обработвал или отдал под аренда - заяви пред "168 часа" експерт от Община Хитрино. - Жалко, че такъв злодей е имал родствена връзка с нашия мирен край."

От документите става ясно, че на 21 август 2013 г. Ангелов е продал 5,501 дка поземлен имот в село Каменяк в община Хитрино. Купувач на земята на 1/6 идеални части е Митко Маринов.

През това време Ангелов е имал влязла в сила присъда за блудство с малолетната дъщеря на жената, с която е живеел на семейни начала. Според хора от с. Каменяк, бъдещият убиец търсел поредното убежище, където да се скрие от закона. И го е намерил в закътаното Делиорманско село.

Другата наследствена земя от 5,701 дка в местността "Сухия бряст" Ангелов отново продава на Митко Маринов.

Потърсена за коментар кметицата на с. Каменяк - Сабрия Таир заяви: "За да има този човек земи в нашето землище още от 90-те години, значи те са били или на дядо му или на баща му. Явно, има родствена връзка от нашия край. Аз съм кмет на селото от 1995 г., но не познавам Ангелов. Нито съм го виждала."

Таир не скри, че била изумена от информацията, че Ангелов е свързан с тяхното село. Относно продажбата на земите кметицата обясни, че попълвала първични документи за продажба на земи от тяхното землище, както и удостоверение за наследници, но въпросната покупко-продажба на над 11 декара земеделски земи не е минавала през нейните ръце.

На друго мнение е обаче експерт от Община Хитрино. Според него кметицата и брат й били отлично запознати с реформата на земята, и възстановяването й през 90-те години на реалните собственици. Според тях най-вероятно се знаят имената на бащата и дядото на Ангелов.

Още от Афера

Тарторът на наркобандата левскари: от човек на закона до лейтенант на Митьо Очите

Бивш служител на Съдебна охрана и екслейтенант на несебърския бос Митьо Очите. Това са два ключови периода от биографията на 36-годишния левскар Слави Желязков-Кенефа,

ЦРУ: ИДИЛ празнува след терора в Страсбург. Един от двамата загинали е 45-годишен тайландски турист, прострелян в главата. Линейката дошла след 45 минути

Заподозреният атентатор лежал в затвора, там се радикализирал. Имал т.нар. досие “С” за ислямисти Терористът, убил двама и ранил 14 души на коледен базар в Страсбург, открил стрелбата в 20 ч.

Мистериозно изчезва заможен мъж от Бояна

Вече повече от 50 дни няма никаква следа от 70-годишния Николай Костадинов от квартал Бояна. Мъжът изчезна на 14 октомври, а оттогaва близките му не спират да го търсят.

Мистериозна смърт на благодетеля на Бургас. Всичко, построено със завещаните от него 500 млн. евро, изгаря

Името на Александър Георгиев-Коджакафалията не говори много на младите бургазлии. По-старите поколения го знаят като един от големите благодетели и дарители на града от началото на ХХ век.

В заснета от дрон операция карабинерите заловиха наследника на Тото Риина

Новият Капо ди тути капи е 80-годишният Сетимино Минео, избран от клановете на тайна среща през май Полицията подслушала телефона на един от тях, разбрала,

6-те най-пагубни лъжи в историята

Съвременното общество някак вече свикна с мисълта, че публично разпространяваните лъжи са част от живота ни. В наши дни не само шоу звезди или несериозни булевардни издания,

Облъчват ни с фалшиви новини от един център

В последните месеци по вина на сайтове за фалшиви новини у нас се забъркаха няколко сериозни скандала. Стигна се дори до трагикомична ситуация, когато депутатът от БСП Филип Попов от парламентарната

Кризата тръгва по югославски модел

А ктивизирането на кризата между Русия и Украйна с ареста на кораби в Азовско море отново припомни най-страшните прогнози за развитието на ситуацията в постсъветското пространство,

Най-мощните руски ракети с модули, сглобени в Украйна

И зострените до краен предел и нарушени връзки между Русия и Украйна крият много капани и за в бъдеще. Проблемът е, че заради свръхцентрализираното ръководство на Съветския съюз навремето двете

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.