Как бе създаден виенският тоалет с кристали “Сваровски” на Радева

04.01.2018;

Визията на първата дама Десислава Радева е следена под лупа и подробно обсъждана при всяка нейна публична изява. С ясната представа, че отново ще попадне на прицел с присъствието си редом до държавния ни глава по време на Новогодишния концерт на Виенската филхармония, тя отново се довери на дизайнерката Невена Николова. Българската моделиерка, която има ателие в Лондон, е автор на розовия тоалет с кристали “Сваровски” - в знак на уважение към Австрия, носен от Радева като почетен гост на президента Александър ван дер Белен.

Неотдавна именно с рокля на Николова първата дама бе на срещата на НАТО в Брюксел.

Самата дизайнерка не крие, че нейните дрехи са скъпи, защото са произведения на изкуството. Специално за "168 часа" Невена обясни подробно как е създаден розовият тоалет за Десислава Радева.

“Буклето е съзнателно избран материал, дневен като цвят и точен за сезона, от една страна, и пищен като текстура, от друга, за да е адекватен към подчертано празничния случай - разяснява Николова. - То може да бъде и самодостатъчно като много красив плат, но рядко бива оставяно "чисто" - традиционната негова декорация са разнищените краища, които показват цялото богатство на различните му нишки.

Но то търпи безкрайни други варианти на украса, от джобове през копчета, брошки до кристали и дантела - само адекватността на употреба и фантазията на твореца на дрехата могат да сложат граници.

В случая джобовете и копчетата върху тях биха били неуместна декорация по редица причини, но най-вече защото те биха придали много по-ежедневен вид на дрехата. За да се запази обаче характерът на плата, разнищените краища бяха задължителни, но трябваше да са много премерено употребени. “Сваровски” елементите бяха също едно друго естествено решение - предвид специалната покана към нашата двойка, изключителното многообразие в цветове на кристалите и перлите, а и заради дългогодишния ми опит и удоволствие от работата с тях.”

Моделиерката описва създаването на роклята като обичайният взаимно уважителен процес на обмяна на идеи между нея и първата дама като клиент.

“Съобразяване с фигура, цвят на кожа и коса и спазване на логиката на ситуацията. Концертът на Виенската филхармония е изключително популярно културно събитие, чийто блясък и традиция абсолютно заслужават знака на уважение към музикалната традиция и култура на Австрия изобщо - освен политическия аспект на срещата нашата президентска двойка беше част от една красива музикална емоция.”

За Николова работата с Десислава Радева е въпрос на национална идентичност и затова тя гордо застава като артист зад своята държава. Според дизайнерката президентската двойка представя България отлично пред света и е изключително уважавана.

Първата дама също не забрави да благодари на Невена за тоалета във фейсбук.

Николова завършва скандинавска филология в Норвегия, владее 4 езика, свирила е значително време на пиано, но се увлича от модата. След 4 години работа в Лондон успява да омае британския елит, отваря свое ателие в централния квартал “Найтсбридж” и основава марката си NEVENA London.

“Не създавам просто дрехи, а оръжия за силни жени с характер - казва дизайнерката. - Клиентите ми ме познават и знаят, че съм маниакално пристрастена към детайла и съвършенството. Ако имам дарба, дадена от Бог, съм длъжна да съм отговорна към нея.

Моето разбиране за дрехите е различно, отново подчертавам, че те са средство за изразяване, комуникация и са истинско изкуство. Дават невероятна мощ и сила, а този, който успява да ги овладее, покорява невербално всички още в първата минута.”

Още от Шоу

Джони Деп няма вече да бъде Джак Спароу

Джони Деп напуска поредицата "Карибски пирати", съобщи сценаристът Стюарт Бийти. Според специалисти това ще доведе до загуби за филма. Актьорът в момента представя новата си роля като Гринделвалд във

Най-желаните принцове на планетата

Интересът към живота на кралските особи винаги е бил голям. С годините благородниците успяват да запазят духа на монархията дори на фона на борби за власт, задкулисни игри, а понякога и убийства.

Бербатов: "Конкурирах се с всички, най-вече със себе си"

Стотици почитатели чакаха часове на опашка, за да се срещнат с Димитър Бербатов, който представи автобиографията си „По моя начин“. Футболистът доказа,

ОВЕН: Напрежение

РАБОТА През първите дни на седмицата напрежението, ако не го овладеете, може най-неочаквано да отклони успеха от пътя ви. Не планирайте важни делови срещи и не влизайте в спор с никого на работното

ТЕЛЕЦ: Стабилизация

РАБОТА В петък и почивните дни помислете как да стабилизирате завоюваните позиции на работното си място. Предприемете бързи действия. Търсете най-доброто решение, за да вложите печелившо парите си.

БЛИЗНАЦИ: Риск

РАБОТА В началото на седмицата се предпазвайте от рисковани действия, създаващи недоразумения и носещи проблеми, които предизвиквате сами. Премълчавайте дори и когато сте прави,

РАК: Трудности

РАБОТА Ако в началото на седмицата сте натоварени с работа, не настоявайте да се заемете сами със задачите, които трябва да бъдат разпределени между колегите ви.

ЛЪВ: Трудности

РАБОТА В петък и почивните дни ще се наложи да обсъждате нови задачи във връзка с краткосрочно делово планиране. Ако срещнете трудности и по-бавно се справите със задачите си, бъдете доволни,

ДЕВА: Добронамереност

РАБОТА В началото на седмицата бъдете добронамерени и не спорете с колегите си. Ако някой ви е засегнал, не се ядосвайте, а си помислете дали причината не е във ваши действия.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.