Накрая всички ще идем при Великия системен администратор

15.12.2017;

Последните дни, освен многото скандали у нас стана популярно и едно видео.

Видео на дете, което разказва как съучениците му го тормозят в училище.

Видеото не е българско.

И слава богу, защото ако се направи българско видео, ще се започнат статии в така наречената "преса" като например - "Детето от видеото било актьор, участвало в самодеен театър" или пък "Майката на детето от видеото като млада имала 5 аборта от различни мъже" или каквото още можете да се сетите на база на последните изследвания на свободата на словото у нас, на които ясно се вижда, че Нигерия е с 60 места по - нагоре в класацията...

Но не за това искам да говоря.

Преживял съм същото.

Причината - винаги съм бил дебел.

Като казвам "дебел", ще добавя, че в 8 клас тежах 100 килограма.

Тоест - не съм аматьор в това отношение и днешната ми "рубенсова" фигура и походка на водна змия го доказват.

В основното училище в Кюстендил (пето основно в квартал Могилата) имах доста "толерантни" съученици.

Обстановката беше толкова приятна, че по груби мои спомени съм влизал в ръкопашни схватки поне 10 пъти, понеже някакви идиоти от по - горните класове смятаха, че е добре да нападат вербално и физически всеки, който им изглежда различно.

Пред блока, в който живеех приятелите ми ме наричаха с милото "слон" и по - късно, когато започнах да свиря в групи (което се случи някъде около 6 клас) кой знае защо прибавяха думата "диско" към думата "слон" (вероятно с "диско" се обясняваше онова, което се опитвам да свиря, нищо, че по това време аз вадех сола на Джон Лорд, щото Пърпъл бяха в тренда).

Още тогава забелязах, че когато съм с едно или две деца, те бяха съвсем ОК с мен, но когато започнеха да се събират повече, изведнъж им идваше настроение да ми се подиграват заради физическия ми "разкош" :)))

Мина време, мен ме приеха да уча в София и дойдох в Музикалното училище.

По това време то бе елитна гимназия, в нея не учеха случайни хора, а наистина талантливи деца.

Тук всички бяха далеч по - толерантни, но въпреки това не прощаваха пролетарския ми произход.

Особено забавен за някои мои съученици от по - горните класове бе факта, че баща ми работи в баничарница.

Моментално започнаха да ме наричат "поничка", "баничка", "тутманик" и каквото още се сетите.

Приемах това търпеливо, но, признавам си, съм имал два случая на физическо спречкване, защото по принцип не съм от най - спокойните хора.

Мина още време.

Учих, ожених се, ходих в казарма, роди ми се син, синът ми порасна.

Странното е, че до ден днешен продължавам да получавам все едни и същи обиди, при това от хора, които по думите им биха умряли на площада в битка с MAFIQTA и КОМОНИЗДИДЕ!

Мога до утре да изреждам термини, като "свиня", "шопар", "плондир", "каца", "син на Джаба", "дебел плешив КОМОНИЗД", "свиня, слуга на MAFIQTA", "мазен подаграджия".

Но това са дребни подробности.

За какво ви разказвам всичко това ли?

Защото обществото ни си е такова.

Има си готови клишета за всеки, който не им се вписва в калъпа и си ги ползва още от ранно детство.

Такова ни е възпитанието.

Още в детските приказки дебелака е символ на уяждането - я с власт, я с пари, я с манджа.

А, както знаем, лакомията е сред смъртните грехове в христианството.

Обаче днес е модерно да говорим за толерантност.

А толерантността не е плакатен термин, с който трябва да се отчитаме като НПО - та пред нашия донор.

Толерантността се възпитава, като преборим първо себе си.

А след това се опитваме кресливо да защитаваме някакви имагинерни каузи.

Ако бях активист на някакво FAT ЛГБТИ, щях да извадя едни законодателни промени, според които всеки, който употреби думата "дебел" трябва да бъде съден.

Или всеки, който пренебрегне закръглена дама в някое заведение трябва да бъде заклеймен за дискриминация.

Да де, ама аз не съм такъв и си мисля друго - ако самите ние се променим и преборим онова отвратително демонче на омразата, няма да имаме такъв проблем.

И това е работа на всеки един от нас поотделно.

С декрети и кампании тая работа не става.

Ако ставаше, по времето на тоталитаризма щяха да вкарват в затвори и щяхме да сме станали "толррантна диктатура на пролетариата".

Е, не станахме.

Само днес на някои думата "диктатура" все още им звучи добре, че дори я използват в политически послания за "румънски модели", но това е съвсем друга Да, Тема :)))

Научете се да приемате околните.

Дори когато не ви харесват.

Но най -важното - научете се да приемате себе си.

Слаби, дебели, тъпи, умни, красиви, грозни - накрая всички ще идем при Великия системен администратор, който въобще не се интересува кой какви физически и умствени качества има...

И те така...

*От фейсбук

Още от Коментари

Валери Симеонов след оставката: Да видим ще продължат ли протестите и на какво основание

"Повиках ви, за да обява пред вас моето лично решение да подам оставка. Причините са продължаващата медийна кампания, особено през последните 2 дни, която е продължение на кампанията срещу мен,

Сидеров пред "24 часа": Не знаех, че Валери подава оставка

Не сме се виждали с Валери Симеонов, нито сме се събирали на коалиционен съвет. Това заяви току-що пред "24 часа" лидерът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

За връзката на рухналите КТБ и сградата убиец на “Алабин”

Преди прокуратурата и съда са корумпираните и безхаберни институции. Да помислим и за тях Оправдателните присъди по делото “Алабин” са възмутителни, но закономерни.

Престъпността не е нито българска, нито циганска

Жена от цигански произход уби мъж във влак при Вакарел. Сега всички дето публикуваха статуси за убиеца като бял мъж, християнин от български произход с риза с народни шевици в Християнски Храм да си

Впечатляващото не е, че някой не знаел коя е Саша Грей, а че тоя народ продължава да се захласва по патриотични картинки, фалшиви новини и вресливи призиви

Патрашкова казала, че е изумена колко хора са запознати със Саша Грей, пък не можели да кажат наизуст "Аз съм българче" (повръщам в неравноделен такт върху покривка с везани шевици).

Проф. Сашка Ганева - наша национална гордост

Професор Сашка Ганева е наша национална гордост и съм възмутен, че Гала не реагира преди няколко години, когато имаше фалшива новина, че проф. Ганева е убита от украинците в Донбас.

Магическият триъгълник на щастието

В София демокрацията заварва един лекар на 28 г. с много добър потенциал. Иначе родом от малък град в провинцията, преборил се да влезе медицина, изучил се добре и след специализация в провинциата за

Менда Стоянова: Трябва чрез данъка за колите българинът да живее много по-екологично

"Нормално е бюджетната комисия да защити политиките на правителството, като отхвърли ветото на президента. Опозицията не иска да се афишира в пространството,

Защо умря партизанската литература

В т.нар."партизански повести и романи" постоянен отрицателен герой бяха жандармеристите. Ясно защо. Защото се борят с престъпниците, въоръжените мутри и други подобни смутители на обществения ред и

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.