В нашата страна да си дебел е присъда

29.11.2017;

Както знаете, съм дебел.

Даже не просто съм дебел, а тежа над 150 кила.

Това има своите предимства и недостатъци.

Предимствата са, че имаме един грил тиган, който поради неясни причини често се изкривява след употреба.

Тогава моя милост, без никакви усилия просто стъпвам върху дъното му и грил тиганът става като нов.

Също така съм по-устойчив на силен вятър, имам по-добро сцепление зимно време и като цяло бих могъл да ви послужа като заслон, ако задуха лютия северняк.

Недостатъците на това да си с рубенсова фигура у нас са много.

Например - в магазините дрехите достигат максимум до XXL размер, което е размер за аматьори - аз нося 5 или 6 XL.

Разбира се, няма нормална страна в Европа, в която в най-обикновен МОЛ да не можеш да си купиш дрехи с подобен размер, но у нас търговците са решили, че потребителите са максимум 80-килограмови.

Трудно е и да си намериш подходящ автомобил за малко пари - евтините автомобили са малки, а големите обикновено са скъпи.

Така, че ние, тежките и дебели хора прибягваме до покупка на голям автомобил на старо, следователно - рискът да цапаме въздуха е далeч по-голям.

Но най-якото на наднорменото тегло е, че даваш аргумент на всичките си идеологически противници.

Например - спорите с някой, да кажем, за съдебната реформа (че е много модерно сега).

Ти викаш - ама бате, ако махнат да кажем Цацаров, а системата избере нов Цацаров, няма ли да е същото.

А той ти отговаря - а бе ти ли ше ми кажеш бе, я се виж какъв си дебел.

Или пък - спорите с някой дали поезията на поета Рамон Ставри Хюсеинов - либерален авангардист от Кнежа, е слаба.

Ти казваш - не ме кефи, имитира лошо Аполинер - а отсреща ти отговарят - ти вземи да отслабнеш и тогава ми говори за поезия.

Но това далеч не е всичко.

Преди време на моя позната с наднормено тегло и бяха отказали заем в една банка с мотив - "решихме, че, понеже сте с наднормено тегло, здравето ви е в риск и за това не можем да ви отпуснем заем".

И не се шегувам.

Това, разбира се, беше преди доста години, когато все още интернета беше с модеми, фейсбук го нямаше, а единствената комуникация ставаше по мирката и ICQ (което е изобретено от Путин, за да завладее KLETA MAJKA BALGARIQ).

Най-якото на това да си дебел обаче е, че всички лицемерно държащи се благи люде все някога се изпускат, примерно, без да видят, че си наблизо - "А, бе, оня дебелия къде отиде?", или "Къде изчезна свинята?".

Изобщо, в нашата страна да си дебел е присъда.

Но ние, тлъстичките, си нямаме собствено ЛГБТИ или БХК или пък движение "Да, килограми" и няма кой да забрани употребата на думата "дебел" и да я вади от учебници и книги под заплаха от съд.

Сега ще ме питате - "Добре де, а защо не вземеш да отслабнеш, вместо да се оплакваш"?

А аз ще ви отговоря така - "Ами не мога, ако отслабна, трябва да си купувам нови дрехи"...

Айде, стига толкова за тая вечер, но ми се върти в главата да организирам един FAT PRIDE догодина.

И само да не дойдете!!!

Ще ви намеря и ще ви угоявам, да видите какво е!!!

*Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Заради моя пост прочетох 100 коментара за външния ми вид, но я си помислете дали съм кифлата с чанта "Шанел"!

Огромна дискусия и обсъждане на външния ми вид е паднала - близо 100 коментара. Ето ви една снимка, на която съм станала в 5 сутринта, за да отида на работа на 60 км.

Още миналата година му казах на Валери да не се занимава с дискотеки и лифтове, a с доходите на хората

Сидеров: Нямам амбиции за изпълнителната власт Патриотите са коалицията, която е най отворена пред медиите. Ние сме най-открити пред обществото. При нас няма задкулисие, така че какво става,

Българските емигранти никога не ще съхранят българщината - децата им вече не знаят езика ни...

Българите в Бесарабия! 1862 г Русия изхвърля 200000 черкези и прибира 350000 поробени българи-християни. За тях Родината живее като лъч надежда, съхраняват я, подържат огъня...

Милена Маркова-Маца: С майка ми сме яли хляб и маргарин - това не е най-тежкият ми период

„Простотията и предателството могат да ме изкарат извън нерви. Ненавиждам егоизма в другите. Хората са лоши, защото просто не са щастливи”, споделя Милена Маркова-Маца пред Нова тв.

Накарайте ги да вдигнат заплатите

Протестите не стихват въпреки оставката на Симеонов, енергията идва от гнева срещу егоизма на богатите За да се справи с кризата, Борисов трябва да накара частния сектор да вдигне заплатите.

Сега да питам - тия сигурни ли са, че продават наистина хапчета за настинка?

Обичам зимните реклами на противогрипни и -простудни лекарства. От тях става кристално ясно, че: Може да се раздираш от кашлица, омотан с юргани и платнища, полужив и с 98 градуса,

След Валери Бойко Борисов ще играе покер с блъфиране

4 сценария дотук – от повторение на драмите с реформаторите през изхвърляне на “Атака” до нежелани предсрочни избори. И нито един не е печеливш Борисов не можеше да поиска оставката на Валери

Кафенето на противоречията

Народът Минанг населява остров Суматра. Те вярват в Пепатах, или „хармонията на противоречията“. В селата си имат нещо като заседателна къщичка (балай), в която се обсъждат социалните порядки,

За един арест, който цели ефекта на публичен разстрел

Продължителният арест на Иванчева и Петрова цели ефекта на публичен разстрел. Всички да знаят, че ако държавната машина реши да ги смачка, нищо няма значение.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.