Между другото, господин Рашидов, зелето е средство за оцеляване

28.11.2017;

Между другото, господин Рашидов, зелето е средство за оцеляване.

В Кюстендил откъдето съм се появил на бял свят с израза "сложих зелето" се изразяваше задоволство, че ще изкараме и тая зима.

Дори не знам какво е "чеп за зеле".

Мен ако питате, това е някакъв софийски жаргон, защото в зелето се слагаше малко сол, вода, малко цвекло, ако искаме да го оцветим.

Не съм чувал някой да слага "чеп" и не знам какво е това.

Не знам и какво е "1 процент от БВП за култура", не знам и какво е "добър и работещ закон за меценатството", не знам и какво е "промяна в правилника за събиране на авторски отчисления за творците", че по сегашния в МК има 5 контрольора за цялата страна.

Не знам и какво е "достойни заплати" за музикантите в симфоничните оркестри, не знам и какво е "пълна дигитализация на културното ни наследство".

Не знам какво е "държавни резиденции за преводна литература".

Може би и тези неща са като чеп за зеле.

Виртуални...

Не, с тоя статус не искам да кажа, че нищо не е свършено.

Напротив...

Свършено е...

Дано и ние да не сме свършени като ланското зеле.

Което, впрочем, беше вкусно.

*Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Майката на Иванчева: Казах й да не се кандидатира за кмет, разбрах от съседка за ареста

Когато се кандидатира за кмет й казах: Десиславо, не се занимавай с това нещо. Не можех да риташ срещу ръжена, но тя не ме послуша. Каза, че хората са я избрали и не може да ги разочарова.

За нищо не ставам - дори не ме вербуваха едно време

Никога никой не ме е канил да стана масон. Нито илюминат, малтиец и прочие... За нищо не ставам. Дори не ме вербуваха едно време :) От

Нас, българите, ни студ, ни жажда, ни мрак могат да ни победят

В България си имаме: Мокри кърпички и пълни туби, в случай че спре водата; Свещи и фенерчета, в случай че спре токът; Печки и радиатори, в случай че спре парното.

Има очаквания за предсрочни избори. Управляващите ще изберат кога

„Има очаквания и в хората, това показват и социологическите данни. Познавайки нравите на българския политически живот, смятам, че управляващата коалиция ще избере този момент,

Ще си тръгна от България, тук не може да се работи

"Този сезон съм казал, че няма да коментирам съдиите, вижте нещата в студиото, в съблекалнята видях тази сцена, видях, че няма никакво нарушение при тази сцена, жалко, много жалко,

Грешно ме разбраха. Трябват повече турнири в България за по-ниските нива на тенис

Първата ни ракета Григор Димитров се опита да обясни свое изказване за тенис турнира в София, за който съобщи, че ще пропусне и го нарече "частен" в свое интервю.

По 2 причини мъжете ходят на стриптийз

Мъжете ходят на стриптийз по две причини: 1. Не са женени. 2. Женени са. От

Не искам комунистите или измислени десни да определят бъдещето на България

Забравихме ли? Аз не съм! Помня всичко и не искам комунистите или някакви измислени десни (маскирани комунисти) да определят бъдещето на България! От

Моите студенти са най-добрите в света

Моите студенти са най-добрите на света. Те са първи по практически умения, побеждават във всяко теоретично състезание, но най-вече изповядват високия морал на журналистическата професия.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.