Определението „хора” е напълно излишно. Да се приеме неутралния термин „то е бременно”

26.10.2017;

И аз да кажа относно бременните хора (а не жени).

Всъщност определението „хора” е напълно излишно. В езици без родове като английския това е най-лесно. Там е достатъчно да се каже „pregnant” без много пояснения. Кой го интересува пола, важното е деца да се раждат.

Ето ще дам един пример с охлюва – всеки, който не е спал в час по биология знае, че охлювът си е хермафродит. Сменя си пола когато си поиска и си ражда на воля охлюви. Ние казваме охлювът е бременен, не казваме охлювката е бременна, защото сме приели факта, че докато кажем охлювът е бременен, той току виж си сменил пола три пъти.

Затова аз предлагам още по-безопасен вариант за езиците с развита родова система, а именно да се приеме неутралния термин „то е бременно” . За да не стават конфузни обърквания и излагации.

*Татяна Кристи във фейсбук

Още от Коментари

Майката на Иванчева: Казах й да не се кандидатира за кмет, разбрах от съседка за ареста

Когато се кандидатира за кмет й казах: Десиславо, не се занимавай с това нещо. Не можех да риташ срещу ръжена, но тя не ме послуша. Каза, че хората са я избрали и не може да ги разочарова.

За нищо не ставам - дори не ме вербуваха едно време

Никога никой не ме е канил да стана масон. Нито илюминат, малтиец и прочие... За нищо не ставам. Дори не ме вербуваха едно време :) От

Нас, българите, ни студ, ни жажда, ни мрак могат да ни победят

В България си имаме: Мокри кърпички и пълни туби, в случай че спре водата; Свещи и фенерчета, в случай че спре токът; Печки и радиатори, в случай че спре парното.

Има очаквания за предсрочни избори. Управляващите ще изберат кога

„Има очаквания и в хората, това показват и социологическите данни. Познавайки нравите на българския политически живот, смятам, че управляващата коалиция ще избере този момент,

Ще си тръгна от България, тук не може да се работи

"Този сезон съм казал, че няма да коментирам съдиите, вижте нещата в студиото, в съблекалнята видях тази сцена, видях, че няма никакво нарушение при тази сцена, жалко, много жалко,

Грешно ме разбраха. Трябват повече турнири в България за по-ниските нива на тенис

Първата ни ракета Григор Димитров се опита да обясни свое изказване за тенис турнира в София, за който съобщи, че ще пропусне и го нарече "частен" в свое интервю.

По 2 причини мъжете ходят на стриптийз

Мъжете ходят на стриптийз по две причини: 1. Не са женени. 2. Женени са. От

Не искам комунистите или измислени десни да определят бъдещето на България

Забравихме ли? Аз не съм! Помня всичко и не искам комунистите или някакви измислени десни (маскирани комунисти) да определят бъдещето на България! От

Моите студенти са най-добрите в света

Моите студенти са най-добрите на света. Те са първи по практически умения, побеждават във всяко теоретично състезание, но най-вече изповядват високия морал на журналистическата професия.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.