Но сме хулигани и сме формирани музикално повече на улицата, отколкото в академичните зали

19.10.2017;

Очевидно много ви вълнува темата за Спас, но аз искам да ви разкажа нещо друго.

Вчера присъствах на премиерата на ново българско симфонично парче - "Три симфонични скици" от Румен Бояджиев.

Принавам си, че бях видял творбата непосредствено след завършването и още преди няколко месеца.

Седяхме в един двор в Ракитово с Румбата, пийвахме ракийка и тогава за сефте се запознах с партитурата.

Съжалявам, че вместо да се биете във Фейсбук не дойдохте снощи в зала България.

Пет пари не давам за драмите ви с това, че някой ви наричал "умно - красиви" или с това, че някой си изпуснал нервите, па друг ги изпуснал два пъти повече.

Ако бяхте дошли, щяхте да чуете, как оркестъра, съставен от млади и смислени хора изсвири с такъв кеф произведението, че дори подведе добре подготвената публика в залата да започне да ръкопляска неистово още след края на първата от трите пиеси.

А, какво казвахте там либералите?

Казвахте, че фолклорът ни е ретрограден, че носиите са смешни а кирилицата - отживелица?

Трябваше да дойдете снощи и да чуете как Румен е вплел неравноделните ритми и онази носталгия по класическите български партитури от средата на 20 век, но оркестъра звучи и някак филмово на моменти, боравейки с техниката на Джон Уилямс и с тази на Панчо Владигеров едновременно.

Съжалявам.

Вие предпочетохте да се замеряте със статуси и не дойдохте снощи.

Това си е за ваша сметка.

Утре правете трогателни пърформанси, пишете постове.

Аз мисля, че ще предпочета да чуя още веднъж произведението на Румен и това ще ми даде много повече смисъл, отколкото всичко останало.

Браво, Румба!

Давай все така!

Знам, че не си член на СБК. И не бива да бъдеш!

Едно време Римски Корсаков не е позволил на Стравински да учи музика в музикалната академия, защото понякога академизмът убива таланта!

Ние уж имаме някакво академично образование.

Но сме хулигани и сме формирани музикално повече на улицата, отколкото в академичните зали!

И това е чудесно!

А към вас, скъпи враждуващи приятели от мрежата имам една препоръка...

Когато искате да напишете някоя трогателна содомия, от която никой няма нужда, вместо това си пуснете някоя класическа музикална пиеса.

Повярвайте ми - в изкуството често има много повече смисъл, отколкото в троленето.

Макар, че някои са издигнали троленето в изкуство...

Още от Коментари

Как да се оправяш с тъпанарите

1. Гледай нещата в перспектива. Помни, че и ти понякога се държиш като тъпанар. 2. Не можеш да промениш хората. Можеш да промениш единствено начина, по който ги възприемаш. Защо да се побъркваш?

Плевнелиев: Президентът Радев се държи като подбудител на протестите

Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген, коментира бившият държавен глава Президентът Радев в момента се държи като опозиционен лидери и донякъде като

Нали щяха да намалят субсидията на партиите?! Като дечица ни манипулират!

Помните ли, имаше референдум - над 2.5 милиона българи гласуваха за намалавяне на субсидията на 1лв.! И какво стана, уж щеше да има намаление на субсидиите, не съвсем, ама все пак.

Тези хора се взеха за народа - вече не е заради горивата , те протестират "за всичко и срещу всички"

Пореден неделен ден лумпениада. Вече не е заради горивата /цените им паднаха/. Те вече протестират "за всичко и срещу всички". Всъщност някои вече си го казаха пред камерите - пРезидентът да въвеждал

Оставки и протести, а ресторантите, дискотеките и моловете са пълни

Оставки и протести, пълни ресторанти, пълни дискотеки и пълни молове, километрични задръствания в столицата и всеки по-голям град в страната - стотици хиляди коли...

Извънпарламентарните ни демократи напомнят за деца, загубили се в гората

Нашите клети извънпарламентарни демократи напомнят на деца, загубили се в гората, ходещи на изолирани групички и викащи „ПОМОЩ!” Всяка отделна групичка се шляе безцелно из гората и се хвали от време

Каракачанов: Няма никакъв проблем да си подам оставката

"Това е такава идиотщина". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви по повод изказванията на депутатът Петър Петров от НФСБ за децата с увреждания.

Тръмп: Очаквам до дни пълен доклад за убийството на Кашоги

Американският президент обеща "много пълен доклад" за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в близките два дни, предаде ДПА. "Случило се е нещо ужасяващо, убийството на журналист",

Зоран Заев: Груевски ще бъде върнат в Македония

Премиерът на Р Македония Зоран Заев в интервю за македонската телевизия Алсат М, цитирано от агенция МИА: "Ако се установи чия е отговорността, ще отговаря всеки, като се започне от мене.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.