“Оркестър без име - мюзикълът” - поглед зад кулисите

22.10.2017;

36 години след като покори зрителите, най-любимият български филм на всички времена еволюира в най-големия мюзикъл, правен някога - “Оркестър без име - мюзикълът”.

Уникалният спектакъл с участието на плеяда от най-талантливите ни артисти е под режисурата на Борис Радев, който дирижира и грандиозния юбилей на футболната ни легенда Христо Стоичков.

“Идеята се роди от желанието да създадем качествен български мюзикъл, който да се превърне в ярко-комедиен, притегателно-вълнуващ и високотехнологичен спектакъл, който не е правен досега у нас - обясни пред "168 часа" Борис Радев. - Световна тенденция е безспорни филмови класики да се възраждат в мюзикъли - "Бодигард" - Лондон, "Амадеус" - Ню Йорк, "Ана Каренина" - Москва и др. Затова и ние с Димитър Дамянов се спряхме на нашата безспорна класика "Оркестър без име". Трудният въпрос беше къде да го направим. Умувахме доста време. В един момент обаче си представихме многобройните му почитатели и решихме да поставим “Оркестър без име - мюзикълът” в “Арена Армеец”, за да може да ги съберем всички на едно място... и то няколко пъти.”

Режисьорът също така споделя, че отдавна мечтае да бъде създаден “свободен” проект в България. Такъв, в който да може да покани най-подходящите хора - без да се съобразява с репертоарни трупи, без да чака на държавни субсидии и на комисии, без да зависи от "най-ниската оферта". За него да режисира грандиозното представление е:

“Отговорност и вдъхновение!”

“Това е наистина независим театрален проект, който се интересува единствено от високото качество на спектакъла - разказва Радев. - Резултатът не закъсня - след два месеца репетиции екипът е готов да изригне на сцената. Трябваха щипка любов, щипка талант и 98 щипки трудолюбие. Спектакълът ще бъде уникален, защото режисьорското решение не копира филма, а има свой собствен език. Актьорите са не просто любими лица от театралната, музикалната и танцовата сцена - те са носители на силни послания и са провокирани така, че да завладеят публиката. Над 120 артисти и танцьори ще бъдат на сцената, над 220 костюма са създадени специално за това представление, мултимедийните и визуалните решения са смели и впечатляващи, музикалните аранжименти и любими мелодии ще вплетат нови нюанси към разказа... Има и още, но ще се види...”

От неговите думи също така става ясно, че подготовката преминава “като за световно”, 

а голямата тема на спектакъла

е “Надеждата”.

“Затова и не случайно финалната песен е “Оставаме”. Да “останеш” въпреки всичко, каква по актуална тема от тази? Ще има и изненади за зрителите, които няма да издавам - признава режисьорът. - Ще кажа само, че съвсем не случайно спектакълът се играе на 1 ноември - Денят на народните будители. Скоро ще обявим официално инициатива, която ще стане възможна благодарение на зрителите на “Оркестър без име - мюзикълът” и съм убеден, че тя истински ще ви вдъхнови”.

На сцената в ролите на култовите герои ще се изявят редица любими на публиката лица. Специално място сред тях, разбира се, имат и звездите от вечната кинокласика Катерина Евро и Георги Мамалев. Те обаче

ще блеснат с

ново амплоа.

Не е тайна, че образът на колоритната певица Рени поставя началото на дългата и успешна кариера на Катето Евро.

В мюзикъла актрисата отстъпва тази своя уникална героиня на младата певица Неделяна Христова - Нел, а самата Евро ще впечатлява в друг интересен персонаж - ревнивата съпруга на Другаря Миташки. Той пък ще се заглежда по очарователната Рени с очите на хамелеона на българската сцена Николай Урумов.

Музикалната звезда Мария Илиева ще се превъплъти в образа на пленителната Ваня.

Актьорът Стефан Щерев ще се нагърби с нелеката задача да замени великия Велко Кънев в ролята на ръководителя на оркестъра.

Комедийният ас Румен Угрински

ще седне зад барабаните на Гошето,

а техният някогашен властелин Георги Мамалев ще изиграе друг любим герой и ще възкреси култовите реплики на големия Георги Русев - като чичо Петър.

Легендарният бас-китарист на групата Павел ще оживее отново благодарение на носителя на “Икар” 2017 Филип Аврамов, а с ролята на влюбения във Ваня Филип се заема актьорът Станимир Гъмов.

Участват още Валентин Ганев (Велко), Стефан Денолюбов (Картоиграча), Диляна Попова (Красивата телефонистка), Георги Спасов (Другаря Пешев), Божидар Попчев (Джани Леопарди), Деси Моралес (Пепи) и др.

“Оркестър без име - мюзикълът” обещава да покори публиката на 1 ноември в зала "Арена Армеец".

Още от Шоу

ОВЕН: Изненади

РАБОТА От първия ден на седмицата ви очакват изненади, но ви предстои ново делово запознанство. Ще се наложи да вземате важни решения, свързани с бъдещите ви планове. Овладейте емоцията си.

ТЕЛЕЦ: Конфликти

РАБОТА В началото на седмицата са възможни конфликти и недоразумения, които ще ви загубят времето. Необходимостта да получите на всяка цена признание ви създава проблеми.

БЛИЗНАЦИ: Интуиция

РАБОТА През първите дни на седмицата сте в центъра на общественото внимание и с лекота достигате привидно непостижимото. Разумът и интуицията ви подкрепят в сложна ситуация на работното място.

РАК: Съобразителност

РАБОТА В петък и почивните дни бъдете съобразителни, прозорливи и гъвкави, ако искате да творите спокойно и бързо да решавате проблемите си. Работете усилно.

ЛЪВ: Проблеми

РАБОТА Ако в началото на седмицата имате проблеми, те са предизвикани от неволно допуснати грешки от ваша страна и от нежеланието ви да приемете съвети от колегите си.

ДЕВА: Промени

РАБОТА В началото на седмицата сте прибързани и допускате грешки. Пригответе се за проблеми, свързани с промени в работата. Конфликтът с ръководството е неизбежен.

ВЕЗНИ: Внимание

РАБОТА В петък и почивните дни не се разсейвайте, а обърнете внимание на задачите си, ако сте на работното място. Бъдете внимателни. Не вземайте важни решения,

СКОРПИОН: Емоция

РАБОТА В началото на седмицата не позволявайте на емоцията да властва над вас, над мислите, над думите ви! Съхранете постигнатото до момента. Откажете се от начинанията.

СТРЕЛЕЦ: Разправии

РАБОТА От първия ден на седмицата сте засегнати от разправии заради прибързани решения на ваши колеги, породили служебни грешки. Без особени усилия ще се справите с основните си задачи.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.