Не знам кой е красив, кой - умен, кой - тъп и кой - грозен, но знам, че Иван ни се смее

17.10.2017;

Имам един приятел.

Той се казва Иван.

Иван не е от София.

Иван е от един малък град, където работа има само в два цеха за обувки и един за производство на пластики за кредитни карти.

Заплатите в този град са около 450 лева.

Но да оставим Иван и да се върнем в центъра на София.

Там има едни хора, които се занимават със стратегии и визии.

Те обмислят как да влезем в 22 век, защото той вече тропа на вратата.

Те смятат, че важните теми са джендър неутралността, шофирането на ток и водород, забраната за движение на коли, полиаморните бракове и забраната за изучаване на турското робство, защото не е политкоректно.

А сега да се върнем пак на Иван.

Иван се топли на печка с кюмур.

Едни хора в центъра на София ще му кажат, че визията ни за бъдещето е да не се топли на кюмур.

Иван ще отвърне, че няма пари да се топли на ток.

Едни хора в центъра на София ще му кажат, че токът се произвежда от електроцентрали, които ни правят зависими от Москва и той не трябва да се топли и на ток.

Иван ще попита с какво да се топли.

Едни хора в центъра на София ще му кажат да се оправя, след като е гласувАл я за Волен, я за Валери, я за някой подобен.

Тогава Иван ще попита дали визиите на хората в центъра на София включват и неговата заплата.

А тези от центъра на София ще му кажат да мълчи, щото сега са заети да се възмущават, че ги наричали "красиви и умни", макар, че било повече от ясно, че те са красиви и умни, а Иван - грозен и тъп.

Тогава Иван ще попита - а знаете ли как в града ми може да има отново работа.

Тогава тези хора ще му кажат да не се прави на интересен, а като не му изнася - да ходи да бачка в Испания или Англия (но в Англия по - добре не, щото те излязоха от ЕС, демек - са путинисти).

И ще му напомнят, че преди не можеше да се пътува свободно.

После ще поспорят още малко за джендър неутралната провинция и народната музика, която Иван харесва, а хората от центъра на София не харесват, те ще му кажат, че ако е умен, трябва да пише на латиница, защото кирилицата ни прави зависими от Путин.

Накрая стратезите от центъра на София ще блокират Иван, а той ще излезе от Фейсбук, защото не са му платили навреме заплатата и са му спряли интернета.

Живеем в две Българии.

Едната е на Иван.

Другата - на стратезите от централната градска част на столицата.

Коя България е вашата?

Къде се намирате вие по остта - Иван и елита?

Ако успеете да си отговорите на тези въпроси, сигурно ще разберете защо циклим в един кръг и си мислим, че сме умни, красиви, велики, но никой не ни знае кои сме и никой извън приятелите ни в социлните мрежи не ни припознава като алтернатива.

Дневния ред на хората и дневния ред на онези, които имат претенции да са им водачи се разминава драстично.

До степен на пропаст.

И в тая пропаст именно се крие отговора на въпроса "КОЙ" и "ЗАЩО" и "КАК" и "КОГА".

Не знам кой е красив, кой - умен, кой - тъп и кой - грозен, но знам, че Иван ни се смее.

През зъби.

Ако въобще знае кои сме и за какво се борим...

Още от Коментари

Сидеров: Очаквам извинение от Борисов, Цветанов, Каракачанов и Симеонов, че не ме послушаха

Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Очаквам от членовете на коалиционния съвет - Борисов, Цветанов, Каракачанов, а и самият Симеонов, да ми кажат: Абе, Волене, беше прав, извинявай,

За Иванчева ще плащаме всички

Нали разбирате, уважаеми хора, че някой ден г-жа Иванчева ще осъди българската държава в ЕСПЧ и ще получи обезщетените за тормоза, но никой няма да ѝ върне загубеното време?

Загадката на пенсионера, или как Живков им давал по 200 лв., а те спестявали 100

Като напишеш в гугъл “телефонни измамници”, настръхваш През соца имаше виц как Тодор Живков се хвалел, че сме магьосници: той ни дава по 200 лева заплати, ние ги харчим и спестяваме по 100.

Протестите правилно се ориентираха срещу доходите, защото проблемът на българина е ниският доход

„Протестите правилно се ориентираха срещу доходите, защото проблемът на българина е ниският доход, както и ниската социална защита. Ако нещо свързва протестите с БСП, то това не е организацията,

Цветанов: След оставката правителството излиза по-работоспособно

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява.

Крайно време да се прекрати оценяването на Орбан като европейски политик

Това, че Орбан е най-активен защитник на бившия македонски премиер Груевски е обяснимо преди всичко с общия им политически афинитет към Русия на Путин и желанието на Орбан като руски лобист да

"Книга за българския народ" на Стоян Михайловски е от края на 19-ти век, но хич не е овехтяла

"...На другий ден в Шех-кмьислям-капия избухна пожар...Няма веч архива!" Тази сатирична книга е написана от Стоян Михайловски в края на 19-ти век. Казва се "Книга за българския народ" Предполагам че

Тръмп: Отговорих на въпросите на Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е отговорил на писмените въпроси на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Валери Симеонов след оставката: Да видим ще продължат ли протестите и на какво основание

"Повиках ви, за да обява пред вас моето лично решение да подам оставка. Причините са продължаващата медийна кампания, особено през последните 2 дни, която е продължение на кампанията срещу мен,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.