Няма да спра да се шегувам. Както казваше Бекет, няма нищо по-смешно от нещастието...

24.09.2017;

Помните ли, че в "Името на розата" на Умберто Еко всичко се въртеше около една книга на Аристотел, в която се говореше за смеха.

И как именно тази тема - за смеха - беше табу за религиозния орден и как един от монасите беше намазал страниците на книгата с отрова, за да може всеки, който я прочете, да умре.

Днес сме изправени пред подобен казус.

Можем да сме сатирични, но само ако си подбираме внимателно към кого.

Защото имаме ЛГБТИ, БХК, либерални милиционери - доброволци и всякакви неокомсомолски тимуровци, които могат да се подиграват с вас, да се гаврят с каквото си решат, да пишат срещу кирилицата, срещу традиционната религия у нас, да пишат, че турското робство е фикция и че си ни е било много добре, но когато вие дръзнете дори съвсем лекинко да се пошегувате на някоя от темите - табу, ще получите наказание.

Организиран донос за "език на омразата", за да ви деактивират акаунта.

Организирано тролене.

Последна мярка - съд, защото вие нямате право да се смеете, ако засегнете тема - табу, като например джендър - неутралните играчки или полиаморни бракове.

Как казваше Маяковски:

"Молчать

не рассуждать!".

Имал съм случай да се опитвам да споря с гей активистка, при който на втория ред от спора ни тя забравя, че езикът на омразата не включва следните изрази - "Дебела свиньо, умри, така и така си 200 кила, явно си болен от диабет и имаш хормонален дисбаланс, ти, торба с лайна"...

В този случай езикът на омразата не е език на омразата, а справедлив гняв на подтиснати и унижени хора.

Да, ама не.

Ако всички сме равни, то сме равни и в това, че могат да се бъзикат с всеки един от нас.

И това е прекрасното на демокрацията - че имаме равни права и равни отговорности.

Не деля и никога няма да деля хората на гей и хетеро.

Деля хората на добри и лоши.

И на хора, които мажат страниците на разни книги с отрова и други, които, въпреки отровата ще прочетат книгите докрай.

Но в едно съм категоричен - когато цели групи от хора, организирани от НПО - та започнат да диктуват една неомилиционерска среда на доклади, троления и заплахи със съд, то това означава, че имаме проблем с модела на обществото ни.

Пиша това, след като бях докладван за 24 часа заради снимка, в която дама (или какъвто там джендър се води) със свиреп поглед, активистка на ЛГБТИ движение стои с тениска, на която пише "Белите мъже са терористи".

Може да ме докладвате пак, все ми е тая.

Но няма да спра да се шегувам, защото, както казваше Бекет, няма нищо по - смешно от нещастието...

Мерси.

*Венци Мицов във фейсбук

Още от Коментари

Минаваха ми мисли за самоубийство, но категорично реших да живея

Младата певица искала да е на мястото на приятелката си Кристин, която пострада тежко при катастрофата преди 9 месеца "Вярвах, че съм чудовище". Това каза пред Мон Дьо в предаването "Събуди се" по

Колко ми писна България да бъде управлявана от "хора от народа", горди с мизерията на произхода си и закърмени с филии с мас...

Боже, колко ми писна България да бъде управлявана от "хора от народа", горди с мизерията на произхода си и закърмени с филии с мас... *От

Има една група измислени интелектуалци. С какво те са полезни на обществото освен с изисканото си облекло и крясъците си?

Председателят на комисията за култура и медии при Народното събрание Вежди Рашидов скромно отбеляза рождения си ден в тесен семеен кръг. На 14.XII. той навърши 67 години.

Рапът не трябва да бъде забраняван, а да бъде контролиран

Обезпокоен от нарастващата популярност на рапа сред руската младеж, руският президент Владимир Путин поиска културните лидери да обмислят начини за неговото контролиране, вместо за неговата забрана,

Това не е тоалетната на Баневи и не, не се явявам техен защитник

Това не е тоалетната на Баневи. Това е фейк нюз. Същия златен кенеф се появи в началото на протестите в Украйна с твърдението, че бил от някаква вила на Янукович. Но и оттам не беше.

Добре че Радев го ожениха по спешност преди изборите, че да не е парясник да се излага

Президентшата Радева. При Карбовски. "Циганите ме учеха как да играя кючек, но една от тях, след много учене, ми каза: нищо няма да стане от теб, ни тука имаш, ни тука.

10 минути, след като Иванчева получи парите, преписката ми бе пусната

„Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната администрация, която има единствено курирска роля да изпрати писмото до главния архитект, а в същото време чакате 7-8 месеца,

Може би ще увеличават цената на парното? Или нещо друго...

БНТ имаше един връх - черният козел от заставката (?) на предаването "Бразди". В самия край той намигаше. Намигаше от едно време. С това той ни даваше кураж.

Дори не знам дали ще успея да умра успешно, без чувство на вина и с подредена кухня

От едно известно време хората непрекъснато ме питат как се справям и аз все отговарям едно и също. Бях се отчаяла, че съм единствената с тоя отговор. Но срещнах Maya Dreamcatcher Doneva преди няколко

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.