Ял съм бой два пъти в живота си. Преди и след 10 ноември

26.07.2017;

Ял съм бой два пъти в живота си.

Веднъж - още преди десети ноември - футболна агитка ме припозна за фен на противниковия отбор и ни понатупаха - мен и един приятел - насред Попа.

Втория път - след десети ноември, когато четирима здрави селяци ни помояха от бой мен и друг приятел - почти пред апартамента на родителите ми в Кюстендил.

А после, за по - сигурно ме обраха (оттогава устата ми е леко крива, ритаха ме в лицето и ми остана дефект).

И в двата случая нападателите бяха числено превъзхождащи.

Но не за това искам да пиша днес.

Не за това, че побойниците обикновено са страхливци, които никога няма да излязат срещу вас, ако сте числено равни.

Искам да пиша за друго - днес ние смятаме боя за национална ценност.

Имаме си поговорки - "бий, за да те уважават".

Когато успеем в някоя кауза, казваме "бихме ги".

Партиите, които печелят казват - "бихме конкуренцията, смачкахме я".

Дори медиите вече "мачкат" и често са "бухалки".

Боят се е превърнал в национална ценност.

И за това вина носим ние.

Не държавата, макар, че тя е абдикирала от културата, образованието, а сигурността се изразява в създаването на 580 служби за сигурност.

Не училището, защото знание без домашно възпитание не води до нищо.

Не, вината е наша.

На място, в което се бием с думи от сутрин до вечер и борим езика на омразата с език на омразата разстоянието от писалката до бухалката е твърде малко.

Пиша този статус в подкрепа на бития днес журналист от БНТ Иво Никодимов.

Но и в подкрепа на битите незрящи туристи в Несебър, на убития заради забележка към изнервен шофьор софиянец, когото забравихме за няколко дни.

Пиша този статус, за да предупредя - внимавайте.

Огледайте се!

Вижте в какво сме се превърнали!

И си дайте сметка какво се случва.

И защо.

Надявам се този път 580 - те служби за сигурност да си свършат работата и извършителите на това отвратително деяние да бъдат разкрити.

А после и осъдени!

А после нека ние да свършим своята част от работата - да възпитаме децата си така, щото да изберат писалката пред бухалката.

Иначе от нас няма да има смисъл...

*Венци Мицов във фейсбук

Още от Коментари

Властелинът на професорите

Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан,

Извинявайте, че не се съобразихме с академичните и човешки норми - свалихме клипа

Здравейте, искам да се извиня на всички, които се чувстват засегнати от нашия клип. Съжалявам, че не съобразих, че клипът не отговаря на определени академични и човешки норми,

Хленч по български

Добре, искате оставка на правителството... Но какво предлагате. Искате увеличение на заплатите и намаляване цената на горивата. Заплатата може да си я създадете сами - с повече инициативност.

Добрите трябва да се търсим и да се организираме

Преди няколко дни, решихме и пуснахме в ФБ един текст платен, за да достигне до повече читатели. В началото имаше коментари, повечето позитивни. В един момент,

Менда Стоянова: Цената на "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава (Видео)

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова с извънредно изявление в Народното събрание. "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава, за това остава същата, заяви тя.

Цветанов: Президентът прави внушения, които не му правят чест

Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Високите цени на горивата зависят ли от

Пламен Димитров: Гневът на хората е автентичен, но няма как да няма организация на протестите

Никой не обяснява как се ценообразуват цените на горивата у нас, хората не вярват, че в момента това е реалната цена. И в комбинация с ниските доходи, това води до автентичен гняв.

Летище "Стефан Стамболов" бива, но летище "Желю Желев" ми звучи комично

Качвам се за презокеански полет на летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк. Сменям самолета на летище "Шарл де Гол" в Париж и кацам на летище "Стефан Стамболов" в София. Така бива ли, ами бива...

Дано най-накрая всички разберат, че амбицията, да поправиш света, е довела до много беди

Главният глобалист на този свят е Карл Маркс. Дали е имал предшественици в този мрачен Интернационалистичен проект е въпрос на дебат между онези, които знаят повече от мен.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.