Келешът Тошко, газил слепци, не е комплексар, а обикновен тъпак

28.06.2017;

Заслужават ли по-високи заплати полицаите, проспали 8 жалби преди убийството на Виола

Eдва на старта на летния сезон сме, а държавата изглежда като удавена в летен хаос от средата на август.

Абсолютно нищо нормално не се случва тия дни в България. Даже напротив - всеки прави обратното на това, което би трябвало.

В Несебър келешът Тошко се качи на мерцедеса на тате и след като не успя да прегази група слепи словашки туристи, преби нагло с юмруци водачката им.

21-годишният Тошко дори не е комплексар като хората. Той е просто невероятен тъпак. Възпитан по невероятен начин от баща си, който е същият тъпак като него.

Проблемите на Николови не са комплекси, а остър дефицит на образование, възпитание, познание за света. И вече оттам липса на нормални ценности, и за сметка на всичко това - простотия и евтин еснафлък в тотален излишък.

Николови са представители на вида черноморис-уандей-милионерис. Смешници със самочувствие от наследените от дядото и прадядото имоти на морето, в които продават джапанки и потници.

Те нямат никакъв съществен принос, никаква добавена стойност в просташкото си битие, освен късмета да са родени на правилното място, за да експлоатират наследството си. В градче със същото население в Северозапада двамата щяха да са безработни, мудни сервитьори или мрънкащи таксиметрови шофьори.

Но понеже са собственици на морето, идеалът им за успех е да прецакат колкото може повече туристи в сезона и да си купят мерцедес наесен. За тях туристите, клиентите не са нищо повече от ходещи по улицата портфейли. А като не могат да прецакат достатъчно много от тях, започват да ги газят и бият по улиците в курорта.

Това си е съвсем в нормата за държава, населена от твърде много простаци без респект към закона.

Тошко Несебърски даже е послушно дете, сравнен с циганите от Бяла Слатина, които пребиха публично полицай в супермакрет в града.

Мургавите мъже засекли 35-годишния пазител на реда между стелажите със стоки, хвърлили му як пердах и избягали. За случая нямаше и да се чуе, ако кратката схватка не бе записана от охранителните камери на магазина.

Местната полиция опита да прикрие случая, като не спомена и дума за него в редовния си криминален бюлетин и се опита да се прави, че такъв инцидент въобще не съществува.

Интересно е и каква точно е причината за побоя? Много, много рядко разследвани бандити проявяват агресия, особено по такъв нагъл начин, към ченгета, които ги разследват. Дано да не излезе накрая, че между тримата е имало друг тип взаимоотношения или договорености...

Съвсем естествено обаче възниква въпросът набитият полицай Георги заслужава ли с 15 процента по-висока заплата със задна дата?

Това ли е мечтата ни за пазител на реда?

Въобще полицаите много отдавна трябваше да бъдат снабдени с нови летни, зимни и всевъзможни униформи. Те не бива да стачкуват с подобни искания. Трябваше още по-отдавна, и без да се молят за това, да им бъде осигурено достатъчно гориво, за да си вършат работата като хората.

Но за по-високи заплати е твърде, твърде рано.

И това не е мое мнение. Такава е оценката на данъкоплатците. Според последното социологическо проучване доверието в полицията, макар и по-високо от миналата година, е все още едва 26 процента. Така че нека служителите на МВР да получат по-добро оборудване и абсолютно всичко необходимо, за да си върнат доверието на обществото.

И когато това се случи, нека да получат и по-високи заплати. А още по-добре ще е и ако вместо 20 заплати накуп при пенсиониране, те получават по-високо възнаграждение всеки месец.

За да са стимулирани да работят и да се раздават всеки ден със самочувствие, а не да имитират дейност, да вземат пари от нарушители на пътя, от трафиканти на хора и наркотици и да чакат шапка с много пачки при пенсионирането.

Защото последният пример за МНОГО лошо свършена работа от полицията ни боде очите от последните дни. Оказа се, че смъртта на красивата Виола от наркомана Стефан, отглеждан като Тошко Несебърски, само че от майка си, е повече от предизвестена. Семейството на момичето е подало цели 8 жалби в полицията срещу агресивния мъж преди фаталния инцидент.

Какво са направили служителите на реда, за да респектират наркомана и да предотвратят най-лошото? Свършили ли са си работата? Заслужават ли и те 15 процента по-високи заплати?

Или са само пореден пример за хаоса в България и как всеки прави точно обратното на това, което би трябвало.

Като великата простотия с тировете. Оказа се, че тихомълком отново им е разрешено да се движат по всички пътищата на страната и в петък вечерта и в неделя по време на летния сезон, когато всички българи се качват в колите си за морето и обратно.

Изведнъж се разбира, че тировете вече не блокират движението, не образуват дълги колони от коли и не предизвикват и без това недисциплинираните ни шофьори да изпреварват рисковано, да карат с превишена скорост и да правят челни сблъсъци, които ни нареждат начело в класацията на Европа за убити и осакатени в катастрофи.

Но лобитата на превозвачите са непобедими. За тях няма нито ограничения, нито толтакси. Те са по-важни за държавата от данъкоплатците, от възможността за по-високи приходи в бюджета и от човешкия живот на пътя.

Нормално. За държава, в която всичко е наобратно...

Още от Коментари

Как се наричат сто пиара на дъното на океана?

- Как се наричат сто пиара на дъното на океана? - Пак дъно, но с претенции и на заплата. *От

Огромни субсидии за зърно и мляко. Зърнарите в поршета, а хлябът - поскъпва

Дори да се стигне до таван на печалбите при хляба и някои основни хранителни стоки, много скоро вероятно ще се окаже, че схемата не работи. Най-малкото защото всички по веригата са толкова

А се видяхме само преди седмица! Скъпа Наталка, бъди силна!

Така ще Ви запомня .. и така се видяхме преди седмица за последно!!! Моите най-сърдечни СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ !!! Скъпа Наталка , бъди СИЛНА!!! Новината много рано тази сутрин ме порази..

Как колата измести дома в BG икономиката

Кризата промени двигателя на растежа: вместо към вътрешното търсене - производства, ориентирани навън. Какво следва Икономиката в България все още създава доход, равен на около 50% от средния за ЕС,

Недолайкване в детството!

Бъдещите психолози ще кажат: основният проблем на днешното поколение – недолайкване в детството! *От

Ще гледам проклетото предаване, ако питат Ванко 1 дали си дава сметка как е разбил десетки животи

Ако някой от хората в Къщата на ВИП Брадър в някое от живите предавания седне и попита съвсем спокойно Ванко 1 дали си дава сметка какво се е случило с момичетата, които е принуждавал да проституират,

Борисов: Твърде съм малък да коментирам изявленията на Тръмп

Гутериш говори за надпревара в ядреното разоръжаване, мигрантски войни, влошени многополюсни отношения между държавите. От изказванията на Тръмп, Ердоган и всички останали виждате,

Повече пари за инвалидите е купуване на съвест

Те имат нужда от услуги, а не от изолация, казва президентът на КТ "Подкрепа" - Г-н Манолов, поискахте от НОИ и Агенцията за социално подпомагане данни за издадените решения за инвалидни пенсии.

Правата на престъпника нямат край, правата на жертвата обаче свършват със скромният надгробен паметник

Според мен болшевишкият комунист и контролираното от него общество разрушава цивилизацията чрез терора на една съдебна система, която обвинява, съди и в крайна сметка унищожава годните, читавите,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.