Без рок фест предлагам на община Каварна проект за лятна програма: Празник на тутманика, "Да здраствует Каварночка" - дни на борша, фиеста с поп-фолк опера за край

07.06.2017;

Венци Мицов във фейсбук:

И така, предвид факта, че тази година в Каварна няма да има рок фест, защото хората им е писнАло от нЕкакви с мазни коси да им врекат "Сейтааан, Сейтаааан" из каварненско, а па и на туристите рока им е много силен и им пречи да пладнуват, предлагам на вниманието на община Каварна проект за лятна програма, която да удовлетвори всички и да направи този славен малък град на северното черноморие притегателен център за...бе за квото се сетите.

И така:

1. 15 - 30 юни - празник на тутманика.

В тези 15 дни честваме традиционните български кулинарни ценности. В рамките на дните на тутманика в Каварна ще има следните културни прояви - месене на най - големия тутманик в ЕС - водещ бай Сандо, баничар 4 поколение от района на Дуранкулак.

Конкурс за най - мазен бюрек, традиционният бой с миленки, мазни борби с олио, маргарин и извара.

В рамките на празниците се предвижда концерт на детска вокална група "Маргарин" от Равда, ансамбъл за автентични руски песни "Ей, ухнем" от Царево както и поп - фолк певицата Ванилия от село Поручик Чунчево.

Дните на тутманика завършват с грандиозен карнавал на печивото с участието на народната певица Жечка Сланинкова и балет "Зехтин" от Приморско.

2. 01-20 август - традиционни празници на града - включват атракции като концерт на Стратия, пърформанс на Мондьо по музика на Кондьо, трядиционно надяждане с карагьоз, завършващо с лайф шоу на Цветино Джукати.

Включени са и събития като търг с явно наддаване на повредена общинска собственост - ще бъдат продадени всички блокове, на които са нарисувани Дио, Алис Купър и подобни врагове на социализма.

Тържествата завършват на 20 с грандиозен концерт на Фики и ритуално запалване на бившия автомобил на бившия кмет Цонев.

3. "Да здраствует Каварночка" - 20-30 август - дни на борша, пелмените и хлебния квас.

Концерт на група "Земляне" и София Ротару, надяждане с мороженое и конкурс за най - добър имитатор на Муслим Могумаев.

4. Край на сезона - около 15 септември - грандиозна фиеста, в която се изпълнява първата по рода си поп - фолк опера, написана специално за празниците на каварна от прочутият български маестро Гугутката.

В главните роли Камелия, Анелия, Луна, Вуна, Куна и бац Милко.

Операта разказва за един град, окупиран от злите рокаджии, които биват пометени от народното поп - фолк съпротивително движение.

В една от сублимните сцени десетина поп - фолк певици застават с голи гърди, произведени специално за спектакъла от доктор Енчев и възпроизвеждат картината на Дьолакроа за радост на всички почитатели на силоконовия бюст.

Ето това са моите предложения за културната програма на Каварна това лято.

Предоставям ги съвсем безплатно на местната администрация и местния общински съвет.

И желая успешен сезон!!!

Алелуя!!!

Още от Коментари

Валери Симеонов след оставката: Да видим ще продължат ли протестите и на какво основание

"Повиках ви, за да обява пред вас моето лично решение да подам оставка. Причините са продължаващата медийна кампания, особено през последните 2 дни, която е продължение на кампанията срещу мен,

Сидеров пред "24 часа": Не знаех, че Валери подава оставка

Не сме се виждали с Валери Симеонов, нито сме се събирали на коалиционен съвет. Това заяви току-що пред "24 часа" лидерът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

За връзката на рухналите КТБ и сградата убиец на “Алабин”

Преди прокуратурата и съда са корумпираните и безхаберни институции. Да помислим и за тях Оправдателните присъди по делото “Алабин” са възмутителни, но закономерни.

Престъпността не е нито българска, нито циганска

Жена от цигански произход уби мъж във влак при Вакарел. Сега всички дето публикуваха статуси за убиеца като бял мъж, християнин от български произход с риза с народни шевици в Християнски Храм да си

Впечатляващото не е, че някой не знаел коя е Саша Грей, а че тоя народ продължава да се захласва по патриотични картинки, фалшиви новини и вресливи призиви

Патрашкова казала, че е изумена колко хора са запознати със Саша Грей, пък не можели да кажат наизуст "Аз съм българче" (повръщам в неравноделен такт върху покривка с везани шевици).

Проф. Сашка Ганева - наша национална гордост

Професор Сашка Ганева е наша национална гордост и съм възмутен, че Гала не реагира преди няколко години, когато имаше фалшива новина, че проф. Ганева е убита от украинците в Донбас.

Магическият триъгълник на щастието

В София демокрацията заварва един лекар на 28 г. с много добър потенциал. Иначе родом от малък град в провинцията, преборил се да влезе медицина, изучил се добре и след специализация в провинциата за

Менда Стоянова: Трябва чрез данъка за колите българинът да живее много по-екологично

"Нормално е бюджетната комисия да защити политиките на правителството, като отхвърли ветото на президента. Опозицията не иска да се афишира в пространството,

Защо умря партизанската литература

В т.нар."партизански повести и романи" постоянен отрицателен герой бяха жандармеристите. Ясно защо. Защото се борят с престъпниците, въоръжените мутри и други подобни смутители на обществения ред и

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.