Как да не рита камериерки шведът, като го давим в евтин алкохол и дрога?

07.06.2017;

За прекалено много чужденци споменът за почивката у нас е само бяло петно и махмурлук в самолета на връщане

За много от чуждите туристи, които идват през лятото на море у нас, почивката е просто едно 168-часово бяло петно.

Може да бъде и черен бланк, или пък бавно движещи се шарени линии, но не и Мадарския конник или пък казанлъшката роза.

Тъй като става въпрос за туризъм, споменът на чужденеца от родината ни зависи изключително от обслужването и предлагането.

И понеже рогът на изобилието от евтин алкохол, синтетична дрога, кокаин, хероин и марихуана го залива във всеки наш курорт, чуждият турист остава с много оскъдни спомени за страната ни.

При определени обстоятелства той не успява да отнесе в мозъка си дори и само бяло петно от престоя си на Черно море. Това става в случаите, когато алкохолната оргия в дискотеката премине в рисков балконинг в хотела.

Ако обаче избегне смъртта върху плочките до басейна и всичко върви по вода, чужденецът може и да има късмета да запомни няколко етикета от бутилките в бара, физиономиите на наркодилъра и на сводника и че проститутката, която изпразни портфейла му, беше първоначално кестенява, но после се превърна в огнен дракон, който отлетя през балкона към изгряващото слънце.

Този профил туристи са късметлии. Те отнасят от България в самолета към родината си само тежкия махмурлук.

Разбира се, има и чужденци, които запечатват по-ярки спомени за престоя си в курортите ни. Те никога няма да забравят пожълтелия таван в болничната стая, в която се събуждат по средата на почивката, и банката с прозрачна течност, закачена с абокат за ръката им.

Сигурно смятате, че това са инцидентни случаи, но статистиката за миналата година казва друго. Тогава 6000 чужди туристи са имали неочаквана среща с токсиколозите в Бургас и Варна заради тежки алкохолни натравяния.

Всъщност през лятото токсикологиите по морето са като травматологиите в София след първото заледяване по тротоарите през зимата.

В този смисъл само човек, който не е посещавал в разгара на лятото големите ни курорти, може да бъде шокиран от видеото как швед рита в лицето българска камериерка в хотел в Слънчев бряг.

Скандинавците изглеждат като най-големите мишоци в родината си, но туристическият сезон в България тотално ги преобразява. 54-годишният Георг Ралф Сумберг, който ритна камериерката в лицето, не прави изключение.

Той бил неадекватен дори когато с брат си се настанявали в хотела. Това означава, че Георг се е напил още в самолета и няма да запомни от престоя си у нас дори как изглежда летището в Сарафово.

Защо обаче летуването в България преобразява така рязко дори и най-студените нации на планетата?

В последните 5-6 години страната ни отбелязва огромен ръст в туризма, който се увеличава постоянно. В голяма степен това се дължи и на сложната ситуация в Турция, Египет, Тунис, която пренасочи много летовници към нашето Черноморие, както и към Гърция, Испания и Португалия.

Всичко това е чудесно за икономиката ни. Но втората причина за огромния поток към нас е, че от дълги години България се утвърждава като най-евтината дестинация в Европа, с което логично привличаме основно по-бедни и непретенциозни туристи.

В нашите дискотеки, клубове и кръчми се лее най-евтината бира и твърд алкохол на Стария континент. На цената на 20 грама водка в пъб в Швеция Георг Сумберг може да изпие няколко бутилки в заведение в Слънчев бряг. Георг е приятно шокиран и започва да се налива като животно, опиянен от тази неочаквана благодат.

Скандинавците и англичаните направо изтрещяват на нашето Черноморие и ако само правят секс пред всички на масата в бара, това си е направо културен туризъм.

Защото всяка година стотици алкохолни изстъпления за чужденците завършват с хулиганство, с кражби и дори с грабежи. Даже пословично дисциплинираните германци са уличавани в подобни престъпления.

В тези случаи обаче и собствениците на хотелите, и полицията гледат да си затварят очите. В най-лошия случай чужденецът изкарва 24 часа в ареста на полицейското управление. Същото щеше да се случи и с Георг Сумберг, ако не беше разпространено видеото с арогантния му ритник.

Но как можеш да очакваш от един чужденец да играе шах на плажа, когато си го налял с евтин алкохол, осигурил си му достъп до всевъзможни наркотици и после си затваряш очите за изстъпленията, които прави?

Ако искаме чуждите туристи да се държат по-културно, а Георг Сумберг вече да рита само плажна топка, трябва да им внушим респект към държавата и да направим поне дрогата по-труднодостъпна в разгара на летния сезон.

Още от Коментари

Депутатските заплати да се намалят с 543 лева. Да не си слагаме сами въжето на врата

Нинова: 200% е сигурно, че няма аз да водя евролистата Съпругът ми е служител в компания за горива, но не участва в определянето на цените, ГЕРБ създават фалшиви новини,

Изгубеният град

Разположен сред пустинните каньони и планини в сегашния югозападен край на Хашемитското кралство, Петра е бил процъфтяващ търговски център и столица на Набатейското царство между 400 г. пр. Хр.

Мартин Скорсезе има гигантско сърце, което приема всичко

Холивудски суперзвезди като Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Джона Хил отдадоха почит на легендарния режисьор Мартин Скорсезе на годишния бенефис на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк,

Тоест за една година и половина всички работещи българи ще са голтаци

Ей такива небивалици се разпространяват из нета и то от “медии”. Кой ги сметна тези милионери и голтаци, които се появявали всяка седмица? 9000 по 360 = 3 285 000.

Предсрочните избори са нормална практика, не трябва да се плаши с тях

Симеон валидира марка за 100 г. от възкачването на престола на баща му цар Борис III Предсрочните избори са съвсем нормална практика. Сега се прибрах от Великобритания и том може да си случи,

Знаех си, че Христос е българин!

"Изискванията на приетите на първо четене промени в Закона за вероизповеданията са следните: За да проповядваш, трябва да си български гражданин, да говориш само на български и да си взел диплома от

Дежа вю вече 29 години...

От 6 дни престой във Варна - 3 дни (включително и днес) нямам вода. Като липсата на вода варира от 12 до 18 часа в денонощието! Така е в целия град. По същия начин беше и през моето комунистическо

Заради моя пост прочетох 100 коментара за външния ми вид, но я си помислете дали съм кифлата с чанта "Шанел"!

Огромна дискусия и обсъждане на външния ми вид е паднала - близо 100 коментара. Ето ви една снимка, на която съм станала в 5 сутринта, за да отида на работа на 60 км.

Още миналата година му казах на Валери да не се занимава с дискотеки и лифтове, a с доходите на хората

Сидеров: Нямам амбиции за изпълнителната власт Патриотите са коалицията, която е най отворена пред медиите. Ние сме най-открити пред обществото. При нас няма задкулисие, така че какво става,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.