Христо и Теодора Кирови: Урониха престижа и на честните съдии

01.06.2017;

Ние влагаме всичко в култура и в духовност.

Парите от наема са за поддръжка на бившето кино “Левски”

Когато очакваш от един съдия да въздаде справедливост, а той в същото време съдейства да бъде узаконено едно документно престъпление, това е пълен абсурд. Така се уронва престижът на всички съдии - и на тези, които са честни и се опитват да съдят справедливо.

Щом може в един съд в коридора уж да се намери някакъв документ и да се впише по този престъпен начин, това е пълно беззаконие. Абсурд. За каква реформа в съдебната система говорим, когато правото не е еднакво за всички в нашата страна.

Ние сме вярващи и сме сигурни в това, което правим. Големият въпрос обаче е докъде ще стигне търпението на обществото. То със сигурност намалява към българската съдебна система.

Защото днес жертви на беззаконието сме ние, но утре на наше място ще бъдат други. Реално, получавайки добър наем за магазина на ул. "Съборна", ние издържаме арт център, който направихме на мястото на бившето кино "Левски".

Това е единственото старо кино в София, което се запази и възстанови. Купили сме го и сме го обновили с кредит и в момента го издържаме с наема.

Искаме хората да знаят, че влагаме в култура, в духовност и в това начинание сме абсолютно независими от никого, дори и от Министерството на културата. Но сега може да загубим своята свобода, самостоятелност и независимост.

Надяваме се, че Висшият съдебен съвет и главният прокурор Сотир Цацаров ще реагират на тази голяма несправедливост, на това нескрито беззаконие.

Още от Скандал

Благоевградската Моника Белучи: С голота се боря за по-високи заплати

l “Аз съм Скорпион, много съм пряма, душата ми е добричка, но устата ми е голяма”, казва общинският съветник Злата Ризова l “Цял живот оспорвам мита, че щом съм хубавка,

60-годишна царица на ромите има 400 луксозни коли, замък и хотели в Италия. Успява да измами социалните, че е бедна и получава 70 хил. евро помощи

60-годишната Сена Халилович, която се представяла пред италианските власти за бедна и непритежаваща нищо, всъщност била собственичка на 400 луксозни коли, замък, хотел и няколко вили с басейни.

Писателят психиатър Калин Терзийски: Богатите смятат кичозните си палати за кокетни домове на осъществените мечти

Мярата за умереност и оливане се намира чрез повечко четене - Стремежът към кича, към затварянето в домове “мавзолеи” от злато и скъпоценности на нашите олигарси може ли да издава личностни проблеми?

Защо BG олигарсите обичат кича?

Сравняват ги с пубертети и тийнейджъри, които парадират с характерните за групата им атрибути Част от милионерите са амбициозни провинциалисти, получили неочаквано богатство “168 часа” потърси

Българите копират от световните олигарси

Сватбата на Лолита Османова и Гаспар Авдолян е в залата на оскарите “Долби тиътър” в Лос Анджелис, на нея пее Лейди Гага Грузинецът Бидзина Иванишвили е поставил надпис “Добре дошли в къщата на

Вода от Черно море за басейна на Баневи в "Бояна". Поръчали за него и пейка, дълга 7 метра

l Семейството не използвало една и съща фирма втори път, защото все се пазарели за по-малко пари l Заради горчивия си опит майстори приемат да работят с BG олигарси само ако им платят

Сценарий "Виденов" за сваляне на Корнелия Нинова

Писмото на 50-имата социалисти по повод рокадите в “Дума” напомня за 19-имата, отстранили бившия премиер от лидерското място в БСП Преди 22 г. в групата са Лилов, Боков, Поптодорова, Калфин,

Арестуваха сем. Баневи във Франция. Спецпрокуратурата нищи данъчни и финансови машинации в "Полимери"

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД, информираха от прокуратурата.

Мистериозният брат на Живков - скрит като касиер в Берн

Пълна мистерия обгражда брата на Тодор Живков, за когото се знае малко или почти нищо. Абсолютно всички, които са го познавали, макар и бегло, реагират по един и същи начин: "А,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.