В моят свят цензура няма, а когато някой записва друг, то е с цел издаване на дискове и плочи

21.04.2017;

Преди много години Бетовен пише едно писмо до свой познат, в което казва: "Ако знаеха какво искаме да кажем с нотите си, всички щяхме да бъдем разстреляни".

Може би това бе причината тази сутрин да предпочета да гледам първа и втора симфония от Брамс по Mezzo, отколкото сутрешните блокове.

Извинявам се за което.

В моят свят цензура няма, а когато някой записва друг, то е с цел издаване на дискове и плочи.

И последно, понеже заговорих за Брамс - когато минава премиерата на неговата първа симфония, в кръчмата го среща младия и пламенен вагнерианец Хуго Волф и директно го започва с едно обвинение - "Господин Брамс, не ви ли е срам, симфонията ви напомня по смисъл и конструкция на девета симфония от Бетовен".

И тогава Брамс поглежда Хуго Волф и му отвръща кротко: "Млади колега, по добре да прилича на нещо, отколкото на нищо да не прилича".

Е, нашите медии в голямата си част не са Брамс, но за съжаление доста често не са и Хуго Волф...

Но, уви, това не е заради медиите, а заради масовия вкус.

Каквото искате да консумирате, това ще получите.

Аз лично предпочитам Брамс.

Прегръдки от мен!

(От фейсбук)

Още от Коментари

Има една група измислени интелектуалци. С какво те са полезни на обществото освен с изисканото си облекло и крясъците си?

Председателят на комисията за култура и медии при Народното събрание Вежди Рашидов скромно отбеляза рождения си ден в тесен семеен кръг. На 14.XII. той навърши 67 години.

Рапът не трябва да бъде забраняван, а да бъде контролиран

Обезпокоен от нарастващата популярност на рапа сред руската младеж, руският президент Владимир Путин поиска културните лидери да обмислят начини за неговото контролиране, вместо за неговата забрана,

Това не е тоалетната на Баневи и не, не се явявам техен защитник

Това не е тоалетната на Баневи. Това е фейк нюз. Същия златен кенеф се появи в началото на протестите в Украйна с твърдението, че бил от някаква вила на Янукович. Но и оттам не беше.

Добре че Радев го ожениха по спешност преди изборите, че да не е парясник да се излага

Президентшата Радева. При Карбовски. "Циганите ме учеха как да играя кючек, но една от тях, след много учене, ми каза: нищо няма да стане от теб, ни тука имаш, ни тука.

10 минути, след като Иванчева получи парите, преписката ми бе пусната

„Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната администрация, която има единствено курирска роля да изпрати писмото до главния архитект, а в същото време чакате 7-8 месеца,

Може би ще увеличават цената на парното? Или нещо друго...

БНТ имаше един връх - черният козел от заставката (?) на предаването "Бразди". В самия край той намигаше. Намигаше от едно време. С това той ни даваше кураж.

Дори не знам дали ще успея да умра успешно, без чувство на вина и с подредена кухня

От едно известно време хората непрекъснато ме питат как се справям и аз все отговарям едно и също. Бях се отчаяла, че съм единствената с тоя отговор. Но срещнах Maya Dreamcatcher Doneva преди няколко

Исках да емигрирам, но Слави Трифонов ме убеждаваше да не го правя

Деси Радева е един нормален човек, обикновена жена, майка и съпруга. В София дойдох 1989 година, то беше голяма мъка, защото всъщност исках да кандидатствам журналистика,

Да ви приседне тази България! Територия на расисти

Явно на територията на гнусни расисти, които не са чували за понятието "интеграция," и приобщаване на група в неравностойно положение, отнемането на стипендии за ромски деца е "победа за българия.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.