Опитите за обтягане на руско-американските отношения са грешка

31.03.2017;

Опитите за обтягане на руско-американските дипломатически отношения са грешка. Нима искаме да се прекъснат напълно дипломатическите отношения между Русия и САЩ? Като през ’60-те по време на Кубинската криза. И после какво?

Мисля, че не е в интерес на американския народ да има абсурдни руско-американски отношения. Какво искаме? Да минимизираме отношенията си като цяло?

Ние възприемаме и се отнасяме към САЩ като велика сила, с която искаме да установим много добро партньорство. Останалото са лъжи и измислици.

В САЩ използваха антируската карта вътрешнополитически цели в интерес на определени политически сили. Контактите на нашия посланик в САЩ са ограничени. Всяка среща се възприема като акт на шпионаж. Това не е ли безсмислица? Американският посланик Джон Тафт комуникира с правителството и представители на руски компании, без Москва да го спъва.

САЩ, нашите съседи в Арктика, развиват военната си дейност, която в нашите очи е заплаха за нас. Докато това, което правим ние, е с местен характер, онова, което САЩ правят в Аляска, е с глобален характер. Там се разработва противоракетна отбранителна система, която е един от най-сериозните проблеми на съвремието в сферата на сигурността. Това не е просто една отбранителна система, това е част от ядрения потенциал, доведен до периферията.

Това не е нещо, което предотвратява ядрена ракетна атака, а нещо, което свежда до минимум т. нар. ответен удар.

Това, което правим на островите и на брега, е с местен характер, то е свързано с възстановяването на инфраструктурата, за да се гарантира сигурността на корабоплаването в региона и наред с други неща.

Русия по никакъв начин не възнамерява да бъде във война или да се конкурира със САЩ, които харчат далеч повече от всяка друга страна за военни нужди.

Въпреки това Русия и САЩ са ядрени сили. Ние имаме специална отговорност пред целия свят, към международната общност за международната сигурност. Разбира се, колкото по-рано установим сътрудничество във военната сфера, толкова по-добре.

Руският президент заяви това на Международния форум “Арктика – територия на диалога” в Архангелск

Още от Коментари

Заради моя пост прочетох 100 коментара за външния ми вид, но я си помислете дали съм кифлата с чанта "Шанел"!

Огромна дискусия и обсъждане на външния ми вид е паднала - близо 100 коментара. Ето ви една снимка, на която съм станала в 5 сутринта, за да отида на работа на 60 км.

Още миналата година му казах на Валери да не се занимава с дискотеки и лифтове, a с доходите на хората

Сидеров: Нямам амбиции за изпълнителната власт Патриотите са коалицията, която е най отворена пред медиите. Ние сме най-открити пред обществото. При нас няма задкулисие, така че какво става,

Българските емигранти никога не ще съхранят българщината - децата им вече не знаят езика ни...

Българите в Бесарабия! 1862 г Русия изхвърля 200000 черкези и прибира 350000 поробени българи-християни. За тях Родината живее като лъч надежда, съхраняват я, подържат огъня...

Милена Маркова-Маца: С майка ми сме яли хляб и маргарин - това не е най-тежкият ми период

„Простотията и предателството могат да ме изкарат извън нерви. Ненавиждам егоизма в другите. Хората са лоши, защото просто не са щастливи”, споделя Милена Маркова-Маца пред Нова тв.

Накарайте ги да вдигнат заплатите

Протестите не стихват въпреки оставката на Симеонов, енергията идва от гнева срещу егоизма на богатите За да се справи с кризата, Борисов трябва да накара частния сектор да вдигне заплатите.

Сега да питам - тия сигурни ли са, че продават наистина хапчета за настинка?

Обичам зимните реклами на противогрипни и -простудни лекарства. От тях става кристално ясно, че: Може да се раздираш от кашлица, омотан с юргани и платнища, полужив и с 98 градуса,

След Валери Бойко Борисов ще играе покер с блъфиране

4 сценария дотук – от повторение на драмите с реформаторите през изхвърляне на “Атака” до нежелани предсрочни избори. И нито един не е печеливш Борисов не можеше да поиска оставката на Валери

Кафенето на противоречията

Народът Минанг населява остров Суматра. Те вярват в Пепатах, или „хармонията на противоречията“. В селата си имат нещо като заседателна къщичка (балай), в която се обсъждат социалните порядки,

За един арест, който цели ефекта на публичен разстрел

Продължителният арест на Иванчева и Петрова цели ефекта на публичен разстрел. Всички да знаят, че ако държавната машина реши да ги смачка, нищо няма значение.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.