Секретен доклад твърди: Саудитска Арабия стои зад атентатите от 11 септември. Подозират, че тогавашният президент Джордж Буш е знаел за заговора

11.09.2018;

На 15 юли най-накрая бяха разсекретени 28 страници от официалния доклад за атентатите от 11 септември. Информацията в тях е изключително скандална и странно защо не направи впечатление на американския народ. Според доклада Саудитска Арабия има пряко отношение към един от най-мащабните терористични актове в историята, при който камикадзета отвлякоха пътнически самолети и ги сблъскаха в кулите на Световния търговски център и "Пентагона".

Според доклада членове на управляващото кралско семейство в Саудитска Арабия са оказвали финансова помощ на терористите, осъществили ударите. Още по-скандалната част от разсекретените 28 страници е свързана с тогавашния президент Джордж Буш, който е подозиран, че е знаел за заговора. Но за това по-нататък. 

Първо, нека да видим как се стигна до разсекретяването на тази част от доклада. Още от 2002 г. близките на жертвите от атентата настояваха тези 28 страници да станат публично достояние. Това изискване беше пренебрегнато от Джордж Буш, но това не спря хората да продължат да търсят истината. Тези изисквания бяха отправени и към президента Обама, след като встъпи в длъжност. Обама дълго време обещаваше, че тези документи ще бъдат разсекретени, но това така и не се случваше.

Най-накрая след силния обществен натиск тази част от доклада, тихомълком, стана публична и вече всеки от нас може да се запознае с нея. Медиите бяха заети да следят случващото се след атентатите в Ница и опита за военен преврат в Турция и така, тази важна информация за атаката над световният търговски център остана извън повечето информационни емисии.

От тези 28 страници ясно се вижда как Саудитска Арабия са пряко замесени в атентатите от 11 септември, като са подпомагали финансово похитителите на самолетите. Тук трябва да споменем, че Саудитска Арабия, както тогава, така и днес, са съюзник на САЩ.

В този доклад ясно се вижда как членове на кралското семейство и дори самият крал на Саудитска Арабия са превеждали пари на похитителите, но най-вече са превеждали пари на лице на име Омар ал Байоми, който пък бил в пряка връзка с похитителите. Той плащал квартирите им в Сан Диего и им търсил училища за авиация. Дори живял в близост до квартирата на част от похитителите.

Нещата обаче се задълбочават, когато срещаме името на принц Бандар в тези страници. По това време Бандар е посланик на Саудитска Арабия в САЩ. В документите се споменава за превод от 130 000 долара от съпругата на Бандар, директно към похитителите. Също се споменава за превод лично от Бандар към един от тях. В доклада се доказва, че Бандар имал пряка комуникация с похитителите, а и че многократно се е срещал с Омар ал Байоми.

Как това подкрепя теорията, че правителството на Америка е замесено в тях?

За никой не са тайна приятелските отношения между семейство Буш и кралското семейство на Саудитска Арабия. Благодарение на това приятелство САЩ и Саудитска Арабия са дългогодишни съюзници и поддържат силни търговски отношения.

Не е тайна, че принц Бандар е близък приятел на сем.Буш. Дори по това време на принца му се носел прякора Бандар Буш. По официална информация даже Бандар бил на посещение в Белият дом два дни след атентатите, като заедно с Буш са пушили пури на един от балконите. За какво ли си са говорили? Ами обсъждали са план, как да изведат членове на кралското семейство от Америка. Три дни след тази среща няколко самолета излитат от различни точки на САЩ в посока Саудитска Арабия. Тези самолети са пълни с членове на кралското семейство на Саудитска Арабия и служители на посолството, като един от тях е полубрата на Осама бин Ладен.

Знаел ли е Буш за заговора?

След разсекретяването на тези 28 страници възникват много въпроси. Трябва да споменем, че тази информация е била налична на президента Буш и ако приемем, че той не е участвал в заговора, това означава, че той е знаел за участието на Саудитска Арабия в атентатите.

Защо тогава атакува Афганистан и Ирак, а не взима никакви мерки срещу Саудитска Арабия?

Май се оказва, че е атакувана грешната страна. Друг, който също има на разположение информацията от доклада за атентатите от 11 септември е президентът Обама.

Защо Обама пренебрегва тази информация?

Защо след като от 2002 г. се знае за участието на Саудитска Арабия в атентатите, тази страна все още е икономически партньор на САЩ? Оказва се, че Обама дори не е прочел тези 28 страници, за които хората толкова много му се молиха, или поне така твърди в интервю.

По време на двата мандата на Обама, хората постоянно изискваха от него да разсекрети тези 28 страници, а той дори не си е направил труда да ги прочете.

Борбата за тези 28 страници приключи и още едно парченце от пъзела се намести. Сега започва битката за останалите 80 000 страници, които все още са засекретени.

Още от Разследване

Офицер от разузнаването разказва как ДС участва в преврата срещу Тодор Живков

РЪКОВОДСТВОТО на българското разузнаване е съпричастно към преврата срещу Тодор Живков на 10 ноември 1989 г. Този малко известен факт разкри пред "168 часа" офицерът от Първо главно управление (ПГУ

Делва колкото човешки бой с 850 златни и сребърни монети

l Това е най-богатото османско съкровище по Черноморието l Малко глинено гърне със злато и сребро изскача два месеца по-рано на Калиакра l Сдружение издава в сборник най-важните

Журналист пуснал предварително новината за атентата в "Света Неделя". Най-кървавият в българската история - 280 души загиват

Съобщение във вестника на Йосиф Хербст описва терористичния акт, както е бил планиран, но не и както е извършен

България първа надига глава след Сталин

Добре укривани през годините исторически сведения сочат България като първата страна от Източния блок, в която е имало масово и открито изразено недоволство от комунистическата власт след кончината

Вакарелско овчарче написало химн на Харвард

В края на ХIХ век бедното българско овчарче Стоян от Вакарел успява да надвие в анонимен конкурс цвета на американската образована младеж в Харвард, при това на родния им английски език.

Проклятие преследва атентаторите от "Света Неделя", нито един от преките извършители не умира от естествена смърт!

Конспираторите, погубили над 200 души, издъхват на бесило, в концлагери, катастрофи и от куршум в главата

Разстрелват посланика ни в ООН, след като опитва да осветли агенти на Гешев в БКП

"Къде са другите днес, ако не сред ръководните среди на партията и държавата?", питал осъдиният на смърт дипломат.

Легендарният Боб Удуърд, свалил Никсън, е на път да събори и Тръмп

l В новата си книга героят от “Уотъргейт” разкрива шокиращи подробности: l Как президентът наредил на шефа на Пентагона да ликвидира Башар Асад l “Умственият му капацитет е като на петокласник”,

Секретен доклад твърди: Саудитска Арабия стои зад атентатите от 11 септември. Подозират, че тогавашният президент Джордж Буш е знаел за заговора

На 15 юли най-накрая бяха разсекретени 28 страници от официалния доклад за атентатите от 11 септември. Това съвпадна с опита за военен преврат с Турция и така медиите не обърнаха внимания на тези

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.