На гости у Доналд Тръмп или как се веселят милиардерите

30.03.2016;

Дойде време да ви разкажа за незабравимата Нова година в имението на Доналд Тръмп. При това с правени от мен, до сега непубликувани кадри, от разкошната колониална вила и знаменитите му гости. Защо точно сега? Ами защото този шумен и болезнено суетен милиардер така е подпалил чергата на американците от четирите й краища, че от няколко месеца у нас на САЩ не се говори за друго. Едни са във възторг да имат Доналд за президент, но повечето са ужасени и засрамени. А трети като мен гледат сеир. Луд, самовлюбен, опасен идиот. Какъвто и да го наричат, Тръмп накара света да говори за него, а пък аз ще ви разкажа какво видях у тях. Това е само първата глава в моята холивудска трилогия.

В навечерието на 2014-а никой още не можеше да предположи, че този висок креслив мъж с опашка от лисица увита на темето само 2 години по-късно ще раздруса политическата класа и ще се превърне едновременно в най-мразената, най-харесваната и със сигурност най-обсъжданата личност в Америка. На традиционния новогодишен прием в имението на Доналд Тръмп Мар а Лаго попаднахме по покана на негов съсед във Флорида и крупен строителен магнат, чиято 9-годишна дъщеря се опитваше да пробие в Холивуд. Моше направи филм с малката талантлива актриса и така ненадейно се озовахме във висшите кръгове на Източния бряг. „Защо дамите от висшето общество така зорко пазят вратите му затворени? За да не разбере никой, че зад тях няма нищо“, твърди крилата фраза от „Панаир на суетата“, която с пълна сила може да се приложи и за това струпване на пластични операции и кристианлубутени на едно място.

Как се забавляват едни от най-богатите фамилии по онези ширини? Първо чакат на опашка в преддверието на колониалното имение за снимка с Доналд. Той търпеливо и даже ентусиазирано се снима с всички желаещи. Усмивката му не слиза от лицето. Красивата му съпруга, на живо също толкова красива – бившата словенска манекенка Мелания, седи в страни, набучена на 20-сантиметрови лубутени. Леко отегчена е, но очевидно си знае ролята, която се повтаря всяка година. Макар че тя би изглеждала доста по-добре на снимките, никой не иска да се увековечи с нея. Всички искат Доналд.

Мъжът ми му напомня, че през 89-а се е снимал в негов филм – „Призраците не го могат“ с Антъни Куин и една от холивудските богини – Бо Дерек. „Оу, Бо. Бях влюбен в нея“, неочаквано откровен е Тръмп. Толкова бил мераклия да партнира на Бо Дерек на големия екран, че предоставил безплатно офисите си в Ню Йорк за снимките и също така безплатно изиграл себе си. За това знаменито участие получава „Златна Малинка“ за най-лош поддържащ актьор и номинация за най-лоша изгряваща звезда.

Вечерта продължава с ордьоври и шампанско на крак, обилно гарнирани с клюки и сплетни. Нашият домакин, не пропуска да спомене, че Тръмп, чието богатство се изчислява на поне 4 милиарда долара, далеч не е най-богатият човек на собственото му парти. Забавно е колко останалите милиардери, макар и по-заможни, завиждат на риалити бизнесмена за медийната му слава. „Доналд е голяма циция. Даже за годежния пръстен на Мелания не плати. Още дължи милион долара на бижутерската къща. Казал им, че сватбата му направила реклама на марката, така че са квит“, не пропуска да изсъска един от гостите на партито, кувертът за което струва 1000 долара. Нищо при Тръмп не е безплатно. Даже и усмивките.

В разгара на звездната нощ се озовахме през маса до Уди Алън и Род Стюарт. Култовият режисьор е със съпругата си и осиновените им деца. На нашата маса някой уж небрежно припомни пикантната подробност, че 80-годишният кинаджия е женен за 35-години по-младата си доведена дъщеря. Холивуд приема този факт доста спокойно, но псевдо пуританите от Уест Коуст не са така широко скроени. А зад дебелите лещи на Уди трудно може да се проникне. Така и не разбрах погледът му какво издава – презрение, културен шок или просто отегчение. Интересното е, че същата година по кината излезе „Син жасмин“ филмът му, който донесе „Оскар“ на Кейт Бланшт за ролята на разглезена дама от нюйоркското висше общество. Очевидно докато някои сплетничат и пият шампанско, други правят изкуство.

Род Стюарт на свой ред беше сам на маса с жена си Пени, цяла вечер я държа за ръка и я гледа в очите. И така до малко след полунощ, когато гостите на Тръмп хукнаха към лимузините си. „Парите обичат тишината“, беше казал Абрамович. Явно обичат и да си лягат рано.

*От личния блог на авторката - www.boikairina.com

Още от Шоу

Енио Мориконе на 90: Не съм написал нищо - вижте Бах и Моцарт

На 10 ноември забележителният композитор Енио Мориконе отпразнува 90-ия си рожден ден. Първоначално на шега, но вече и на сериозно наричаният от някои “Моцарт на ХХ век” в продължение на 6

Гала се върза на фалшива новина с порнозвезда

Проф. Сашка Ганева от Сливница, която е работила за НАСА и се е завърнала, за да се труди в БАН, е била обект на коментар в предаването "На кафе" на 15 ноември.

Уилям Дефо - готов за “Оскар” във “Ван Гог: Пред портите на вечността”

“Ще покажа това, което виждам, на моите човешки братя, които не могат да го видят.” (I'll show what I see to my human brothers who can't see it.) Печален старец с прошарени и оредели коси седи на

Джони Деп няма вече да бъде Джак Спароу

Джони Деп напуска поредицата "Карибски пирати", съобщи сценаристът Стюарт Бийти. Според специалисти това ще доведе до загуби за филма. Актьорът в момента представя новата си роля като Гринделвалд във

Най-желаните принцове на планетата

Интересът към живота на кралските особи винаги е бил голям. С годините благородниците успяват да запазят духа на монархията дори на фона на борби за власт, задкулисни игри, а понякога и убийства.

Бербатов: "Конкурирах се с всички, най-вече със себе си"

Стотици почитатели чакаха часове на опашка, за да се срещнат с Димитър Бербатов, който представи автобиографията си „По моя начин“. Футболистът доказа,

ОВЕН: Напрежение

РАБОТА През първите дни на седмицата напрежението, ако не го овладеете, може най-неочаквано да отклони успеха от пътя ви. Не планирайте важни делови срещи и не влизайте в спор с никого на работното

ТЕЛЕЦ: Стабилизация

РАБОТА В петък и почивните дни помислете как да стабилизирате завоюваните позиции на работното си място. Предприемете бързи действия. Търсете най-доброто решение, за да вложите печелившо парите си.

БЛИЗНАЦИ: Риск

РАБОТА В началото на седмицата се предпазвайте от рисковани действия, създаващи недоразумения и носещи проблеми, които предизвиквате сами. Премълчавайте дори и когато сте прави,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.