Неостаряващата любима на Харисън Форд обиква сина му във "Вечната Аделайн"

30.04.2015; Когато красотата и младостта господстват в света, благословия или проклятие е да си обречен завинаги на тях?! Затворник ли се оказваш на тяхното всевластие?!

Героинята на очарователната актриса Блейк Лайвли задава тази тема за размисъл със своята история в романтичната драма с фантастичен отенък "Вечната Аделайн".

Лентата е режисирана от Лий Толънд Кригър ("Порочният вид") и е вдъхновена от обсебения от нуждата за красота съвременен свят и

копнежа на хората

за вечен живот

Идеята за русокосата хубавица Аделайн, която цели 80 години остава на 29, разкрива цената на тази суета.

"Блажен е младият през младост,

блажен е, който е узрял -

и който ледната прохлада

на дните с твърдост е търпял" (Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин)

Боуман е обречена на самота, наложена от задължението да опази неразкрита тайната за своето безсмъртие. Тази задача се оказва по-трудна от всякога, когато измежду стрелките на спрелия часовник изскача любовта. Старата и новата. Бащата и синът, а между тях е незабравимата и неустоимата млада жена. Родена съвсем в началото на 20 век.

След като Аделайн преживява пътен инцидент при мистериозни обстоятелства, когато е на 29 г. тя спира да остарява. След сблъсъка със съдбата тя решава, че не й остава нищо друго, освен да обрече себе си на изолация от околния свят. Води тих живот, оставяйки се на потока на времето, преминавайки през две световни войни и живеейки в духа на няколкото десетилетия. Точно през десет години тя се мести в нов град, променя самоличността си, името, външния си вид и работата си, за да опази анонимността си.

Въодушевена и амбицирана да бъде перфектна в образа, актрисата Блейк Лайвли работи с прочутата преподавателка по диалекти и носителка на "Оскар" - Елизабет Химелщайн. С цел постигане на правилния за различните епохи говор.

"Още в началото, щом започнах да чета сценария на филма, не можех да го оставя. За мен беше опияняващо приключение за една романтична, поетична и неповторима любовна история", разказва Лайвли.

Животът на нейната героиня се преобръща, когато среща привлекателния предприемач и филантроп Елис Джоунс, изигран от Мишиел Хюисман ("Игра на тронове"). Аделайн не успява да му устои, да го задържи настрана както всички останали и без да иска, се влюбва лудо в него.

Той обаче се оказва най-неправилният подходящ

"Но скръбно е да виждаш ясно,

че пропилял си младостта,

че мамена от нас всечасно

с измама ни отплаща тя..." ("Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин).

Елис желае да представи на своите родители новата си възлюбена, а в срещата с баща му се крие и добра, и лоша новина за Аделайн. Разбира се, той е пленен от чара й мигновено, но нейното обаяние му напомня за същия красив и незабравим женски образ, таящ се в сърцето

му от години

Бащата на Елис е изигран от Харисън Форд, а в ролята на майката влиза Кати Бейкър. В новата любима на своя син героят на Форд се сблъсква отново с живия спомен за неговата младежка любов.

"Таз, от която пази той

писмото на живота свой,

където ясно и на воля

момичето... Не вярва сам!" (Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин).

Самият Харисън Форд признава, че за първи път се снима в подобна продукция, толкова различна от досегашните ленти с негово участие.

"За мен беше удоволствие да играя в този магичен филм. Историята изхожда от ежедневния живот, но притежава и достатъчно необяснимо очарование, което да възпламени въображението и да отвори сърцата. Блейк е много усърдна в работата си и се справя чудесно с ролята. Като актриса е напълно подготвена, находчива и търпелива, както и много великодушна към останалите", споделя Форд.

Срещата между Аделайн и бащата на Елис поставя под въпрос опазването на нейната тайна. Затова младата жена трябва да действа по начин, който ще преначертае пътя й.

Сценарият на драматичната лента е дело на Дж. Милс Гудло и Салвадор Пашковиц, а пред камерата застават още Линда Бойд, Ричард Херман, Аманда Крю, Елън Бърстин и др.

Премиерата на "Вечната Аделайн" у нас е на първи май.

Още от Шоу

Венцислав Янков, малкият близнак от “Под прикритие”, впечатли в Кралството с маса и два стола

Само една маса и два стола са необходими на актьора Венцислав Янков, известен с ролята си на малкия близнак Ники от "Под прикритие", за да впечатли в Обединеното кралство със своя авторска постановка.

ОВЕН: Изненади

РАБОТА От първия ден на седмицата ви очакват изненади, но ви предстои ново делово запознанство. Ще се наложи да вземате важни решения, свързани с бъдещите ви планове. Овладейте емоцията си.

ТЕЛЕЦ: Конфликти

РАБОТА В началото на седмицата са възможни конфликти и недоразумения, които ще ви загубят времето. Необходимостта да получите на всяка цена признание ви създава проблеми.

БЛИЗНАЦИ: Интуиция

РАБОТА През първите дни на седмицата сте в центъра на общественото внимание и с лекота достигате привидно непостижимото. Разумът и интуицията ви подкрепят в сложна ситуация на работното място.

РАК: Съобразителност

РАБОТА В петък и почивните дни бъдете съобразителни, прозорливи и гъвкави, ако искате да творите спокойно и бързо да решавате проблемите си. Работете усилно.

ЛЪВ: Проблеми

РАБОТА Ако в началото на седмицата имате проблеми, те са предизвикани от неволно допуснати грешки от ваша страна и от нежеланието ви да приемете съвети от колегите си.

ДЕВА: Промени

РАБОТА В началото на седмицата сте прибързани и допускате грешки. Пригответе се за проблеми, свързани с промени в работата. Конфликтът с ръководството е неизбежен.

ВЕЗНИ: Внимание

РАБОТА В петък и почивните дни не се разсейвайте, а обърнете внимание на задачите си, ако сте на работното място. Бъдете внимателни. Не вземайте важни решения,

СКОРПИОН: Емоция

РАБОТА В началото на седмицата не позволявайте на емоцията да властва над вас, над мислите, над думите ви! Съхранете постигнатото до момента. Откажете се от начинанията.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.