Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Купуват или избиват медиците, които се грижат за вожда

Aко сифилисът е често срещан, на теория не е срамно да се говори за това. Всеки може да се зарази. Защо тогава се пази в тайна? Сифилисът винаги е смятан за "недостойна“ болест и тогава политиката се намесва в медицината. Лекарите сключват сделка с властите и скриват истината. Те мълчат и участват в политическа игра с печатане на фалшиви бюлетини с информация за здравето на държавния глава. По време на болестта му са публикувани общо 35 бюлетина. Дори самият

Ленин се усмихва, когато чете медицинските доклади

"Мислех, че най-добрите дипломати са в Хага, но всъщност това са моите лекари", казва той. Но в крайна сметка не лекарите написват бюлетините, които съобщават, че Ленин има гастроентерит.

В архивите е открито писмо от комисаря по здравеопазването д-р Николай Семашко, адресирано лично до Ленин и членовете на Политбюро. В него той пише, че на Всеруския конгрес на лекарите мнозина се противопоставят на "съветската медицина“. И на 22 май 1922 г. Ленин инструктира Дзержински да се разправи с лекарите. Всички знаят какво означава това.

Очевидно е, че руснаците се страхуват, но в медицинския екип, обгрижващ Ленин, има и 9 чужденци. Защо никой от тях не проговаря? За тях се знае, че

получават доста пари – хиляди златни рубли,

суми, които днес се равняват на милиони долари.

Какво се случва със съветските лекари, които се грижат за Ленин?

По това време има неписано споразумение: докато лекарите мълчат, властите не ги закачат, а народният комисар по здравеопазване д-р Николай Семашко отговаря за спазването на договорката. Той служи като буфер между лекарите и Сталин, опитвайки се да изглади недоразуменията. Не се получава само с д-р Фьодор Гетие, който отказва да подпише протокола за аутопсията на Ленин. С него се справят много хитро. Той има единствен син Александър Фьодорович, по това време известен треньор по бокс. Разстрелян е през 1938 г. Бащата не издържа и умира 2 месеца по-късно.

Чуждестранните лекари, лекували Ленин, са живели средно с 12 години по-дълго от руските. Средната продължителност на живота на чужденците е 80 години, а на руските лекари - 68,5 години. Това се обяснява с огромния стрес, на който са били подложени. Внучката на академик Абрикосов, който извършва аутопсията - Наталия Юриевна, разказва, че Абрикосов преди и след аутопсията са двама различни човека.

През 1949 г. Николай Семашко, гарантът на негласното споразумение между Сталин и лекарите, умира. Тогава вероятно

Сталин си представя какво може да му се случи

През 1953 г. в Москва и Ленинград са арестувани около 30 водещи професори по медицина. А колко обикновени лекари - никой не знае. В края на март 1953 г. те трябва да бъдат окачени публично на площадите на двете столици. Но, късмет! Сталин умира.

"Светлият образ на лидера"

е деликатна тема и днес – казва д-р Новоселов. - Ленин е бил третиран според най-високите стандарти от онова време, лекарите са правили за него всичко, което са могли. И сега нашите колеги - лекарите от тази история, заслужават да знаят истината. Никога не е късно да се сложи край на дебата за диагнозата на вожда - мозъчните тъкани на Ленин се съхраняват в бившия мозъчен институт.“

И наистина, след като учени изследват останките от мозъка на Ленин, резултатите показват, че той е имал венерическа болест в младостта си.