Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Журналистът Иван Гарелов е поканил лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов на интервю, в което "да разкрие всичките си карти", обяви той пред Би Ти Ви. 

"Има такъв народ" продължават да бъдат въздържани в медийните си изявления. Аз имам обяснение за това, то е публично известно. Слави натрупа достатъчно актив, за да не са му необходими декларации колко той е "против" или "за". Той ще избере момента и ще си разкрие всичките карти. Знам, че има такава идея. Аз ще направя едно голямо интервю с него, в което да му задам всичко, което смятам, че интересува хората. В закачка се роди тази покана, предполагам, че ще стане, каза Гарелов.

Ако съдя по това, което вещаят социолозите като резултат, вероятно ще се повтори същият от 45-ия парламент, каза той. Според него се очаквало санкциите по американския закон "Магнитски" да дадат отражение върху вота, но това предстояло да се види.

Ако при първият тур се гледаше на партиите като тези от старото статукво и новите протестни партии, то от няколко дни има ново разделение. То е между демократичната общност и недемократичната от друга. Демократичната общност са ГЕРБ, "Демократична България", евентуално и Слави, а от другата страна остават другите партии - БСП, ДПС. Това е най-новата разделителна линия. Самото обществено мнение много се влияе. В медийно отношение бившото управление работи много убедително. Българинът все още вярва на медиите и се влияе от това, каза той.

Голяма воля струвало пък на лидера на БСП Корнелия Нинова да коалира социалистическата партия с още 17 формации за следващите избори. "Обвиняваха я, че води вътрешна политика и натрува врагове, ето - отвори я", каза той.

ГЕРБ ще загуби някаква част от своите подръжници спрямо първите избори, но няма да е толкова голяма част, че да загуби първото място, категоричен бе той.

Според Гарелов нормално било партиите да не водят разговорите помежду си публично, защото такава била практиката и по света.

Сега всички се пазят да признаят, че те водят разговори. Има известно сближаване, но най-важният въпрос си остава, защото по всяка вероятност в новия парламент, каквито и размествания да има, то те няма да променят драстично картината от предишния, каза той.

ИВАН ГАРЕЛОВ
ИВАН ГАРЕЛОВ