Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев СНИМКА: Йордан Симеонов
Стефан Янев СНИМКА: Йордан Симеонов

В Министерския съвет служебното правителство представя отчета за дейността си през изминалия месец.

"В нормалната демократична практика за едно правителство се дава толеранс от порядъка на 100 дни. Този комфорт обаче служебното правителство го няма. Така че ние се опитваме да дадем отчет на направеното досега, което макар и един месец назад на пръв поглед не е много, но на базата на това, което намираме и констатираме, изглежда, че е много повече от един месец", каза в началото на брифинга премиерът Стефан Янев.

Според него това, което е заварил, е хаос. За съжаление, колкото повече работим и се заравяме в съответните проблеми в съответните сектори, намираме нещо повече от хаос, по-скоро един системен безпорядък и липса на правила - каза още премиерът.

По думите му за съжаление тази практика е част от негативната констатация, която служебният кабинет намира.

"За съжаление един от министрите, които присъстват тук, стана известен с една метафора на това, което заварихме - затревените източени язовири. Наистина е метафора и тази метафора се отнася и за другите сектори", коментира Янев.

Според него служебното правителство е демонстрирало кураж да оцени това, което намира и да представи реалистичната картина. Той благодари на министрите, че са се превърнали в мост между властта и гражданите.

Основна задача на служебния кабинет остава подготовката на изборите на 11 юли

На брифинга са министър-председателят Стефан Янев, заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на икономиката Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.