Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Караваните като тази край Дюни може да се разполагат и извън къмпингите, но с разрешение на кмета на общината.
СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Караваните като тази край Дюни може да се разполагат и извън къмпингите, но с разрешение на кмета на общината. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Между 5000 лв. и 6600 лв. струва резервацията за каравана за целия сезон в къмпингите по Южното Черноморие, които официално отвориха от 1 юни. В "Градина" край Черноморец, който тази година предлага и нови луксозни бунгала, вече почти няма свободни места за каравани. На първа линия цената е 6600 лв. за сезона, а на втора – 5300 лв.

Нощувките в луксозните бунгала започват от 38 лв. на човек в слаб сезон и стигат до 75 лв. Те побират до 6 души, а за наемателите са осигурени безплатни чадъри и шезлонги. Всяко бунгало разполага със собствена веранда с мебели и навес, дневна с разтегателен диван, една или две спални, напълно оборудван кухненски бокс. На 17 юли в къмпинг "Градина" ще има специална еко инициатива "Чист релакс".

През целия ден хората от къмпинга, както и всеки, който има желание, може да се включи в почистване на плажа и да дари събрания боклук. Домакините подсигуряват жетони за безплатни напитки и участие в томбола с награди, сред които е и безплатен уикенд в "Градина".В къмпинг "Каваците" се предлагат реновирани бунгала за четирима срещу 100 лв. на вечер.

Нощувката в по-старите излиза по 60 лв., но и те са със собствен санитарен възел. 60 лв. на вечер е бунгало за двама в култовия къмпинг край Созопол. Още от края на май врати отвори къмпинг "Делфин" близо до Царево, който е предпочитан от почитателите на девствената природа. Повече ще е свободната зона това лято на един от най-девствените и красиви плажове по родното Черноморие – Силистар край Синеморец.

Наемателят Кирил Йовнов обяви, че платената зона ще е 30% вместо 50%, а спасителните постове ще са с екологична дървена конструкция. Без бетон ще са и двете заведения на ивицата, на която ще има дървени пътеки за майки с колички и хора с увреждания.От МРРБ пък готвят наредба, която да регламентира разпъването на палатка или поставянето на кемпер или каравана извън категоризираните къмпинги.

Местата могат да се обособяват в поземлени имоти или в части от тях, собственост на държавата, на общините, на частни физически или юридически лица, в горски територии или в земеделски земи, както и в незастроени имоти, включени в границите на урбанизирани територии, без промяна на предназначението им. Предвижда се местата да се разрешават със заповед от кмета на общината за срок до 3 г. и да се водят на регистър в съответната община.