Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даяна Ханджиева заедно със София Бобчева и Лорина Камбурова на пейнтбол.
Даяна Ханджиева заедно със София Бобчева и Лорина Камбурова на пейнтбол.

Винаги беше усмихната и борбена, никога не показа, че е тъжна, казва актрисата

Иво Аръков: Сърцето ми е разбито, отнеха ни я без предупреждение

“За този живот, който имаше, Лорина Камбурова нито веднъж не е показала по никакъв начин, че е тъжна или нещо й липсва. Винаги беше усмихната, борбена и мобилизирана в това, което прави. А това беше голяма сила. Не знам откъде я вадеше.”

Tова сподели пред “168 часа” актрисата София Бобчева, която бе близка приятелка с Камбурова.

“Когато видях Лори в НАТФИЗ за първи път, ми направи много силно впечатление, защото тя е много красива, но притежава нестандартно лице и красота - допълва тя. - А когато я видях късо подстригана за сериала “Връзки”, ми останаха очите. Не можех да повярвам, че това е българска актриса. После се запознахме на снимките на “Скъпи наследници”, където играехме най-добри приятелки. Тя беше предразполагаща за тази роля. Интересното беше, че е по-малка от мен, но се държеше като по-голяма. Имах едно закрилническо усещане и около нея се чувствах много спокойно. Даваше ми съвети. Гореше във всичко, което прави. Снимали сме на огромни студове. Тя тичаше с една булчинска рокля и замръзваше, но изпълняваше всичко, без да мрънка. Правеше го като истински професионалист.”

Лорина впечатлявала приятелите си с емоционалността, която не можела да крие.

Лорина Камбурова си отиде на 29 г.
Лорина Камбурова си отиде на 29 г.

“Когато снимахме заедно комедийна сцена, очите й се усмихваха, а физически се държеше - спомня си София. - Кажеха ли стоп на камерата,

тя избухваше в смях. Много шумно се смееше

Идваше и ме прегръщаше силно, защото се радваше, че кадърът се е получил както трябва. Топъл човек беше. След това обаче започваме да снимаме драматичен сюжет, а тя се разплаква със сълзи, дори и да няма реплики. И отново идваше и ме прегръщаше суперсилно. Мисля, че се дължеше на това, което е преживяла. Лори беше много силен и борбен човек. И това, че можеше да ти даде нещо като майчински съвет, мисля, че е, защото е отрасла без родителите си. Това я е накарало сама да се грижи за себе си и да е закрилница на другите.”

Бобчева допълва, че Камбурова била всестранно развита личност. Умеела да прави всичко, свързано с изкуството.

Лорина и Иво Аръков бяха близки приятели.
Лорина и Иво Аръков бяха близки приятели.

“Тя четеше много книги и гледаше най-новите филми - посочва актрисата. - Именно това често коментирахме. Слушаше много музика и танцуваше. Беше модел, дублираше анимационни филми, играеше в киното. Всеки знае, че тя имаше всестранно развит талант. Канеше ме да ходя на участията им с Росен. Ние отивахме по няколко човека от “Скъпи наследници”, а

тя винаги беше толкова щастлива,

че заставаше точно пред нас на сцената и пееше специално за нас, защото ни чувстваше като семейство.

Спомням си, че веднъж ме бе поканила на гости с моя приятелка. Слушахме джаз, тя много харесваше Камелия Тодорова. Въвеждаше ме в култура, която ми беше непозната. Показваше ми различни светове, които ми бяха интересни.”

Лорина впечатлявала своите приятели и с факта, че всеки ден звъняла на баба си, за да й разкаже как е минал денят й. Обяснявала й всичко с най-малките подробности в продължение на часове. Двете изградили тази силна връзка много отдавна, защото тази жена била човекът, който най-много я подкрепял и винаги стояла зад гърба й. Близките й смятат, че именно тя й е предала особената сила, която притежавала актрисата.

“Сърцето ми е разбито и душата ми скърби да науча, че това прекрасно същество вече не е сред нас - сподели в емоционална публикация актьорът Иво Аръков, с когото Лорина играе в “Скъпи наследници”. - Имахме прекрасно партньорство пред камерата и добро приятелство зад нея.

Отнеха ни я без предупреждение,

а тепърва й предстояха големите роли, за които беше изрядно подготвена. Лъчезарно момиче с борбен характер, силна воля, божествена красота, абе, както се казва, нашата Wonder Women (Жената чудо). Липсата ти ще е осезаема за всички - както колеги, така и фенове, а тя имаше от всичко по много! Изказвам моите най-искрени съболезнования на близките и нейното семейство. Светла да е паметта ти, Лорина, където и да си сега. Обичаме те! Поклон!”