Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обирът на инкасото станал около 10 часа сутринта.

СНИМКИ: “24 ЧАСА” И НОВА ТВ
Обирът на инкасото станал около 10 часа сутринта. СНИМКИ: “24 ЧАСА” И НОВА ТВ

През декември пак в Перник бандити откраднаха 1 млн.

2 часа в засада са чакали четиримата маскирани, които задигнаха половин милион от инкасо автомобил край Перник в сряда сутринта, научи “24 часа”.

Бандитите пристигнали с бус и джип в 8 ч сутринта. Нападнали бронираната кола около 10 ч. Това показала справка от камерите на крайпътния ресторант наблизо. Той се намира на АМ “Струма” в посока Дупница. До него има и бензиностанция. Тепърва ще се изяснява защо бандитите са избрали точно това място за атаката си. Знае се, че

и бусът, и

джипът са били

с регистрационни

номера, издадени

за други

автомобили

Табелите не са крадени, а са бракувани.

Бусът приличал на работен - имал товарен отсек без стъкла. Там се крили двама от бандитите. Веднага след пристигането шофьорът се прехвърлил при съучастниците си. Водачът на джипа пък спрял на 10-15 метра от тях и наблюдавал. Приближил се едва когато инкасото пристигнало.

Тогава от буса изскочили тримата въоръжени мъже. Най-вероятно са били с автомати. Единият се доближил до гарда, който карал инкасото, и с дръжката на оръжието го ударил през лицето. През това време другият охранител бил вътре в заведението. Другите двама бандити задигнали парите и всички се качили в джипа и избягали.

На място зарязали буса, а криминалисти го обработваха в сряда. Предполага се, че автомобилът е краден, това ще се установи по номерата на рамата му. Най-вероятно бандитите са взели мерки и са го залели с белина, така че да не оставят никакви следи. От прокуратурата обаче са назначили експертизи, в случай че престъпниците са допуснали грешка.

Четиримата са избягали по АМ “Струма” в посока Дупница. Най-вероятно са зарязали и джипа си и са го запалили. В сряда обаче криминалистите не го бяха открили, нито имаше задържани.

Престъплението е извършено професионално. Официално откраднатата сума все още не е уточнена, но се предполага, че е около 500 000 лева, каза шефът на полицията в Перник Димитър Попов. Той не даде много подробности, посочи, че се работи активно. Окръжната прокурорка на Перник Галина Антова също беше пестелива откъм информация за медиите. Само напомни, че държавното обвинение не е спирало работа и по грабежа на инкасо, извършен в миньорския град на 18 декември м.г. 

Димитър Попов и Галина Антова не дадоха много подробности за грабежа.
Димитър Попов и Галина Антова не дадоха много подробности за грабежа.

Тогава четирима маскирани нападнаха брониран автомобил в центъра на града. Почеркът обаче беше по-различен. За този удар

престъпниците

не използвали

оръжие, а

напръскали

с лютив спрей

един от

гардовете

Задигнатата сума бе около 1 млн. лв. Задържани и за този случай към момента няма. Тогава криминалистите откриха опожарена кола, но засега тя не им помага да задържат извършителите. Опитни полицаи коментираха, че най-вероятно двата грабежа са извършени от различни групи.