Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов

"Демократична България" започва да събира подписи от депутати за формирането на анкетна комисия по случая "Росенец", при който съпредседателят на обединението Христо Иванов дебаркира с лодка на плажа край летните сараи на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган през лятото на миналата година. Тогава той и членове на ДБ сигнализираха, че достъпът до плажа е ограничен, а около сараите има незаконни постройки. Това съобщи Иванов от парламентарната трибуна. Такова намерение коалицията му заяви още миналата седмица.

ГЕРБ обаче изненада с 45 подписа, които вече са внесени в деловодството на парламента за създаването на такава анкетна комисия по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая "Росенец". Това стана ясно от изказване от парламентарната трибуна на Тома Биков от ГЕРБ. Той дори покани Демократична България да се присъединят, защото нямали нужните подписи.

"Нека видим истината за това как институциите са се затваряли. Как не са правени проверки? Как са регистрирани обекти, които не могат да се регистрират?", каза Христо Иванов и добави, че няма да тръгнат по парламентарните групи, за да събират подписи. "Нека да видим кои групи, които застават със становища по темата, ще дадат подписа си. Не сме тръгнали нарочно по групи."