Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хари и Меган дават интервю на Опра. На снимката се вижда наедрелият корем на Меган. Точно на 14 февруари херцозите на Съсекс обявиха, че очакват второ дете
Хари и Меган дават интервю на Опра. На снимката се вижда наедрелият корем на Меган. Точно на 14 февруари херцозите на Съсекс обявиха, че очакват второ дете

В неделя вечер телевизия Си Би Ес ще излъчи откровенията на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл пред легендарната водеща Опра Уинфри. Значи остават около 24 часа до шок и ужас за британското кралско семейство, а може би и за всички британци. Опра нарича някои от признанията на Хари и Меган шокиращи.

В откъси от интервюто се разбира, че според Меган "фирмата" е разпространявала отрицателна информация за нея. Любопитно е, че кралското семейство е наречено с термин, който в САЩ обикновено се използва за ЦРУ.

Според "Дейли Мейл" тя обвинявала етърва си Кейт - съпругата на принц Уилям, свекъра си - престолонаследника принц Чарлз, и съпругата му Камила, че са говорели лошо за нея, докато била член на британското кралско семейство.

В началото на седмицата принц Хари пък заяви в друго интервю за Си Би Ес - пред своя приятел и водещ на "Късното шоу" Джеймс Корден, че напуснал Лондон заради натиска на медиите, за да спаси своето семейство. В него влизат съпругата му Меган и синът им Арчи.

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл преди година напуснаха британския двор, но и досега не изглеждат като хора, скъсали с удоволствие монархическите окови и избрали свободата. Цупят се, скандал след сканал поддържат популярността им. Искат да не им бъде отнето нищо кралско, но и да правят, каквото си щат. Хем да са короновани особи, хем холивудски звезди, както ги иронизират медиите.

В неделя, 7 март, вероятно предстои най-големият скандал. Защото точно на тази дата ще има още едно събитие - кралица Елизабет Втора ще направи традицонното си обръщение към Общността на нациите (иначе казано, към хората от 51 страни, които са били част от Британската империя).

И точно в този ден ще се излъчи интервюто, което Хари и Меган дадоха на Опра Уинфри. Двамата ще се изповядват за решението да се отдръпнат от монархията и за живота си в САЩ. Както е известно, Хари последва съпругата си, която беше актриса, преди да се омъжи, и се заселиха в Калифорния, за да са близо до Холивуд.

Дори двамата да не кажат нищо скандално, а това да са рекламни трикове, интервюто им все пак ще остави неприятен привкус. Всички медии, като съобщават за традиционното обръщение на Елизабет Втора, ще добавят и нещо за внука й и жена му.

Съвпадението на кралската реч в деня, в който се припомня величието на Британската империя, и на интервюто е търсено. И то не е първото. На 14 февруари двойката обяви, че очаква второ дете. Датата беше избрана, защото точно преди 37 години - на 14 февруари 1984 г., принцеса Даяна съобщава на света, че е бременна с Хари.

Двойката има за съветници специалисти по реклама, които са познати на Меган от артистичната й кариера, и изглежда те препоръчват винаги да се подчертава принадлежността към британската кралска фамилия, от която 37-годишният принци и 39-годишната му съпруга уж избягаха. Благодарение на нея обаче подписват изгодни договори. Твърди се, че контрактът им с "Нетфликс" е за 150 млн. долара, със "Спотифай" също е за милиони. Със славата си на херцогиня на Съсекс Меган се опитва да продава своя марка веганско кафе.

Интервюто се очаква с интерес, защото Хари и жена му са ядосани на кралица Елизабет. Преди двадесетина дни тя ги лиши от почетни военни титли и патрононажи над някои организации.

"Кралицата потвърди писмено, че като се оттеглят от работата на кралското семейство, не е възможно да продължат да изпълняват отговорностите и задълженията, които произтичат от живота в служба на обществото", съобщиха от Бъкингамския дворец в официално изявление.
"Херцогът и херцогинята на Съсекс остават ангажирани със своя дълг и служба в Обединеното кралство и по целия свят и са предложили своята постоянна подкрепа на организациите, които са представлявали, независимо от официалната им роля", отвърнаха веднага Хари и Меган в свое изявление.

Това е явно противопоставяне на Елизабет Втора, което не си е позволявал никога никой член на семейството. Според британски медии принц Уилям - по-големият брат на Хари и престолонаследник, бил много гневен и шокиран от постъпката, която смята за обидна и неуважителна към кралицата. 94-годишната им баба пък била много натъжена.

"Хари беше едновременно изненадан и много разочарован, че му бяха отнети всичките военни титли и кралски патронажи - коментира експертката Кейти Никол. - Това беше крайният резултат след многодневни дискусии и моето разбиране за лагера на Съсекс е, че и двамата се надяваха да запазят тези кралски патронажи."

Това лишаване е пореден удар. Миналата година Хари и Меган бяха принудени да се откажат да използват думата "кралски" във всякакви свои марки, както и титлите "кралско височество". Така стават по-малко привлекателни частните начинания, от които те планират да се издържат. "Арчуел", както се казва сега компанията им, съвсем не е същото като SussexRoyal.

Очаква се Хари и Меган да продължат бунтарската линия в интервюто пред Опра. То е 90 минути, но през повечето време говори съпругата.

Във Великобритания предизвика възмущение фактът, че херцозите го дадоха точно когато Филип, херцогът на Единбург, беше приет в болница. По съвет на личния си лекар съпругът на кралицата постъпи там заради инфекция. Филип, който все още е в болница, ще навърши 100 години през юни.

Хари и Меган шокираха света през януари миналата година, като внезапно обявиха, че се отделят от семейството и ще живеят в Америка с малкия си син Арчи. Те направиха съобщението, без да се консулират с близките си и с дворцовия протокол. Това доведе до напрежение в Бъкингам.

След инфарктни преговори бе постигнато съгласие за 12 месеца преходен период. Той изтича сега в началото на март, година след последното участие на херцозите на Съсекс в официален ангажимент на кралското семейство в Уестминстърското абатство.

Интервюто на принц Хари и Меган Маркъл с Опра струва поне 7 млн. долара