Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Месец март започва с много футбол, като още в четвъртък, 4март е първото голямо дерби в английската Висша лига. Непобеденият Челси при Томас Тухел гостува на шампиона Ливърпул на „Анфийлд“ от 22:15 часа наше време като според много математически футболни прогнози лондончани няма да загубят това си гостуване. Причината е, че те нямат поражение в десет поредни двубоя, като типстърите на 7Спорт също очакват „сините“ да не допуснат поражение срещу Ливърпул.

Двубоят на „Анфийлд“ в четвъртък вечер ще бъде от голямо значение в битката за място в топ 4 в Премиър Лийг. Преди началото на кръга, Ливърпул и Челси заемат позиции извън четворката, но са много близо до четвъртия в класирането Уест Хем. Гостите от Лондон са с 44 точки и имат една по-малко от „чуковете“, докато шампионите са на 6-ата позиция с 43 точки. Това означава, че Ливърпул може да се изстреля сред първите четири във Висшата лига, ако спечели домакинството си на Челси. Доста футболни прогнози обаче ще са в подкрепа на „сините“ от Лондон, тъй като те са в много добра форма, което се дължи най-вече на добрата им форма в защита.

Челси регистрира още една суха мрежа, когато направи нулево равенство у дома срещу Манчестър Юнайтед в неделя. Нито един от двата отбора нямаше надмощие в срещата, като головите положения бяха много малко. Все пак Челси би трябвало да са доволни от този резултат, тъй като мачът беше тежък и дойде само няколко дни след визитата им на Атлетико Мадрид в Шампионска лига. Двубоят се игра на неутрален терен в Букурещ и тимът на Томас Тухел записа минимален успех с 1:0, благодарение на фантастичния гол на Оливие Жиру. Отборът на Челси е запазил четири сухи мрежи в последните си пет двубоя, като за този период има три победи и две равенства. Последните им две ремита обаче са в мачовете от Висшата лига. Преди да поделят точките с Ман Юнайтед, „сините“ направиха реми 1:1 със Саутхемптън като гости. На чужд терен Челси има четири победи в последните пет срещи, така че изглежда малко вероятно да загуби на „Анфийлд“ този четвъртък.

Отборът на Ливърпул най-после имаше поводи за радост във Висшата лига, след като в неделя вечер победи Шефилд Юнайтед с 2:0 като гост. „Червените“ бяха в кошмарна серия от четири поредни загуби в първенството. Възпитаниците на Юрген Клоп ще искат по най-бързия начин да забравят месец февруари, който стартира за тях с домакинско поражение от Брайтън. След това Ливърпул загуби тежко от Ман Сити у дома с 1:4, след което бе победен и от Лестър с 3:1 на „Кинг Пауър Стейдиъм“. Шампионите на Англия имаха поводи за радост на европейската сцена, след като победиха РБ Лайпциг с 2:0 в първия мач между двата отбора от 1/8-финалите на Шампионска лига. И когато се очакваше тимът на Юрген Клоп да тръгне нагоре след този успех, дойде и поражението от Евертън с 0:2 на „Анфийлд“ в градското дерби на 20 февруари. В последния си мач за миналия месец, „червените“ сразиха последния Шефилд Юнайтед с 2:0 на „Брамъл Лейн“. Къртис Джоунс вкара единственото попадение за Ливърпул в този двубой, а Кийн Брайън си вкара автогол. Въпреки че имаше над 15 шанса за гол, Ливърпул не успя да бъде убедителен в завършващата фаза. Все пак шампионите оправдаха футболните прогнози за визитата на Шефилд и спечелиха в неделя, но сега по-трудното предстои. Домакинството на Челси до голяма степен ще покаже дали Ливърпул ще надигне глава и ще се завърне в топ 4, докато поражение на „Анфийлд“ ще направи ситуацията за мърсисайдци доста тежка в битката им за място в първата четворка и спечелване на квота Шампионска лига.