Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тайгър Уудс
Тайгър Уудс

Катастрофата е инцидент и няма да има санкции за шофьора, обяви полицията

Травмите на Тайгър Уудс от катастрофата са концентрирани в горната и долната част на десния крак, съобщиха от болницата.

В официалното съобщение се казва за "комутирани отворени фрактури в горната и долната част на тибията и фибулата".

Комутирани фрактури означават, че костта е раздробена на малки парчета, а не е обикновена, когато костта е счупена на две.

"Горната и долната част" означават, че това е т.нар. "сегментална" фрактура, при които костта е счупена на две различни места.

"Отворена" пък е термин, когато костта е пробила кожата. При нея е по-висок рискът от инфекция.

Тибията и фибулата са двете кости които съединяват коляното с глезена, като тибията е по-дебелата и важна кост. Те са фиксирани със "стабилизиращ пирон в тибията".

Травмите в меката тъкан са били третирани оперативно с "хирургическо освобождаване на покритието на мускулите, за да се освободи напрежението, предизвикано от отток".

Тази процедура се нарича фасиотомия и предотвратява т.нар. синдром на отделението - нарастване на налягането в крака.

Операциите на Тайгър са направени от проф. Йън Харис, който е шеф на ортопедията в медицинския център към Университета на Калифорния.

При добро възстановяване няма да има проблеми Тайгър да възстанови движенията си напълно, смятат лекарите. Минимум обаче ще му трябват 18 месеца.

Тайгър няма да понесе никакви санкции за катастрофата. "Тя е чист инцидент и няма да бъде разглеждане на други варианти", заяви говорител на полицията.