Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Динко Вълчев през 2015 г., когат о е арестуван за жестокото убийство.

СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Динко Вълчев през 2015 г., когат о е арестуван за жестокото убийство. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Осъден на 18 г. затвор за жестоко убийство край Бургас е изчезнал и е обявен за общодържавно издирване.

На първа инстанция го осъдиха

на 18 г. затвор, но го пуснали

на свобода с гаранция от

1000 лв. през юни м.г.

В четвъртък подсъдимият Динко Вълчев не се появи на заседание в Бургаския апелативен съд, който гледа делото срещу него на втора инстанция.

На първата Вълчев, който се прехранвал, като отглеждал овце край село Изворище, бе осъден за смъртта на 47-годишния търговец на животни от Айтос Бехчет Исмаил. Присъдата бе постановена на 16 юни м.г., но вместо зад решетките съдът му наложи мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв. заради добро процесуално поведение, установи репортерска проверка. Това разгневи прокуратурата и тя веднага внесе протест. Месец по-късно - на 16 юли м.г., Апелативният съд наложи най-тежката мярка “задържане под стража”. Когато обаче служители на Съдебна охрана отишли да приберат Динко от посочения адрес, него вече го нямало. Оттогава убиецът, който е с наложена забрана да напуска страната, е в незвестност. Така Динко Вълчев става поредният беглец от правосъдието, докато делото му е по инстанциите преди окончателната присъда. По същия начин избягаха Братя Галеви, Брендо и много други бандити, което предизвика законодателни промени. Последната идея е осъдените на първа инстанция да остават без документи, които да се заместват с временни и с които не може да се напуска страната.

Жестокото убийство на Бехчет е от 20 март 2015 г. в местността Перчемлията до бургаското село Изворище. Там Динко имал ферма с овце. Търговецът на животни от Айтос Бехчет Исмаил дошъл, за да купи агнета, но между двамата избухнал скандал за цената на стоката. Динко замахнал с метален прът и го стоварил с всичка сила върху главата на Исмаил. След като се уверил, че пребитият мъж не дава признаци на живот, овчарят опитал да премести трупа, но не успял. Вързал краката му с въже за един от автомобилите си и така издърпал трупа до огнище, което се намирало на няколко метра от местопрестъплението, край една от празните кошари във фермата.

За да заличи следите от убийството, Динко полял мъртвия Бехчет с бензин, затрупал го с автомобилни гуми и ги запалил. Кладата с човешкото тяло горяла цяла нощ. Докато трупът на търговеца изгарял, Динко не мигнал - нарязал купето и шасито на автомобила, с който пристигнал Исмаил. На сутринта отишъл край човешката клада, за да види какво е станало с тялото. От него били останали само черепът, гръклянът и част от торса. Убиецът натоварил остатъците, гумите и пепелта от огнището и ги изхвърлил във временно сметище в североизточния край на кв. “Банево”. Недоказани по време на разследването остават подозренията, че част от вътрешностите на убития са били изядени от кучетата на овчаря. Случаят започва да се разплита 3 месеца по-късно, когато работници попадат на човешките останки на сметището.

Междувременно полицията усилено търси обявения за издирване Бехчет от Айтос. Уникална ДНК експертиза на шепа овъглени костици, извършена в Австрия, решава случая. Това е същата лаборатория, в която са правени част от експертизите по делото за смъртта на сестрите Белнейски, спомня си наблюдаващият прокурор по случая Георги Чинев. Делото в Бургаския апелативен съд вчера бе разгледано по реда на задочното производство. Според магистрати няма данни подсъдимият да е напускал пределите на страната.