Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Навремето прелъсти жената на брат си и съсипа живота му, а сега ще се защитава в съда по обвинение за домашно насилие

Не го мразя. По-скоро го съжалявам. Той имаше шанса да се нареди сред най-великите, но вместо това си лепна петно, което ще го преследва до края на живота му." Тежки думи, които придобиват още повече тежест, когато излизат от устата на собствения ти брат.

Всеки друг би потънал от срам и мъка, виждайки в очите на най-близките си хора само огорчение и презрение.

Райън Гигс обаче сякаш свикна с тези непосилни за мнозинството от хората по тази земя емоции. Легендарният играч на "Манчестър Юнайтед" стигна толкова близо до дъното, че изглежда почти невъзможно да се покатери обратно към светлината. През годините той беше уличен в системни изневери, прелъсти съпругата на собствения си брат, а тези дни трябва да се защитава срещу обвиненията за домашно насилие. Футболните статистици помнят какви ли не цифри от зората на световния футбол, но досега не са се сещали да създадат класация на най-големите негодници в най-популярния спорт.

Организира ли се подобно състезание, мистър Гигс със сигурност ще грабне първа награда. Страшно много провинения му се събраха и за нито едно от тях няма сносно оправдание. Да започнем първо с последната изцепка на футболиста, който изигра най-много мачове за "червените дяволи" и имаше всички шансове да стане треньор или да заеме друг управленски пост в английския гранд. Преди броени дни 46-годишният Гигс бе арестуван заради физическо насилие над приятелката му Кейт Гревил.

Полицаите получават сигнал, че в струващото 1,7 млн. паунда имение на бившия футболист в Салфорд сякаш се води истинска война. Дошлите на мястото ченгета се натъкват на разплаканата красавица Кейт, която разказва, че любимият й Райън я е засипал с обиди и юмруци. Футболната легенда заминава за ареста, а жертвата звъни, за да си търси скъпоплатен адвокат, който, разбира се, след това ще й се отплати с огромно финансово обезщетение, ако се стигне до осъдителна присъда.

Сегашната приятелка на футболната легенда - Кейт, все още обмисля дали да направи пари от зловещата си семейна история.
Сегашната приятелка на футболната легенда - Кейт, все още обмисля дали да направи пари от зловещата си семейна история.

Самият Гигс престоява 24 часа зад решетките, а след това потъва вдън земя. От футболната асоциация на Уелс решават да освободят треньора на националния отбор за оставащите три мача на тима до края на годината. Босовете на уелския футбол явно са се усетили, че на техния подчинен сега едва ли му е до редене на състав и чертане на печеливши игрови схеми. Виновникът е посъветван да си оправи личния живот и след това да се завърне на треньорския пост.

Но има ли въобще шанс толкова объркан личен живот да бъде излекуван и вкаран в правия път. Проявеното насилие над нежната половинка е поредният мрачен епизод в историята на Райън Гигс. Това вече не е мелодрама, това е истински филм на ужасите. Някогашният любимец на милиони футболни фенове по целия свят сега тъжно разглежда парчетата на счупения си звезден имидж.

Навремето го сочеха за пример на прохождащите футболисти, сега го ползват като някакъв второразреден Торбалан, за да плашат малките немирници.

Тренирай, учи и спазвай християнските ценности, за да не станеш като чичко ти Гигс – е предупреждението, което родители набиват в главите на своите горди наследници. Защото чичко Гигс наистина обърка каквото имаше да се обърква.

Именно заради него преди 9 години на Острова се разрази невиждан скандал около опита на системния кръшкач да скрие провиненията си от погледа на жадната за кръв и сензации тълпа. Тогава английските медии започнаха да пишат за много популярен футболист от английската Висша лига, който системно е изневерявал на законната си съпруга. В пространните материали в таблоидите никъде не се споменаваше името на виновника по простата причина, че той успя да си издейства съдебна заповед, която брани името му от осветляване.

Настава голяма олелия и случаят стига чак до британския парламент. По време на заседание депутатът Джон Хеминг обявява от трибуната, че съдебните предписания да не бъдат публикувани материали с подробности от личния живот на звездите очевидно не са добра практика и трябва да бъде търсено друго решение. В следващите секунди Хеминг пита риторично възможно ли е да бъдат осъдени десетките хиляди потребители, които са прочели новината за Райън Гигс в социалните мрежи. Това уж неволно произнасяне на името на кръшкача отвързва ръцете на медиите и те се нахвърлят върху звездата на "Юнайтед". Но истинският шок за него тепърва предстои.

Най-големият таблоид на Острова "Сън" от първа страница тръби: "Райън Гигс е имал интимна афера с жената на брат си". Вместо да отрече и да се закълне във вярност на мъжа си, красивата Наташа чистосърдечно си признава, че в продължение на 8 години е мамила съпруга си Родри, за да удовлетворява сексуалните фантазии на брат му Райън. По-късно Наташа признава, че е забременяла от Райън и е направила аборт седмица преди да се ожени за Родри в Лас Вегас.

Райън отвори кутията на Пандора, след като преспа със сестрата на брат си - Наташа.
Райън отвори кутията на Пандора, след като преспа със сестрата на брат си - Наташа.

Грехопадението е твърде голямо, за да бъде прието просто така от виделите какво ли не островитяни. Най-лошото е, че единственият невинен в историята понася най-големи негативи. Братът Родри губи съпругата си, самоуважението и спокойния си син. Развежда се с Наташа, но не успява да изтрие спомена за нейното предателство. Всички го сочат с пръст и го обсъждат. Журналистите неуморно го преследват. Изненадващо губи дори подкрепата на собствената си майка, която отказва да вземе страна в семейната война. За сметка на това бащата Дани отсича: "Райън е срам за семейството. Не желая да ме свързвате с него".

9 години по-късно ситуацията се е променила. Или поне за по-малкия брат. Родри Гигс някак си успява да възстанови вътрешния си свят и дори да се усмихне на ужаса, който го е преследвал.

"Сега гледам с чувство за хумор на цялата тази история. Усмихвам се и не мразя никого. Съжалявам брат си, защото той е пристрастен към секса и този проблем се отрази на целия му живот", категоричен е Родри Гигс.

 Родри не прости на батко си, но успя да продължи напред.
Родри не прости на батко си, но успя да продължи напред.

Очевидно слабият ангел на Райън е причината и за скорошния му сблъсък със силите на реда. Таблоидите на Острова твърдят, че до скандала му с Кейт се е стигнало, след като жената е открила компрометиращи съобщения в телефона на любимия. Гигс си пишел с две красавици, едната от които била модел, а другата тв водеща.

Гигс, разбира се, отрича всички обвинения и обещава чрез своя говорител да сътрудничи на полицията. От приятелката му Кейт зависи дали скандалът тепърва ще се раздуха. Не се съмнявайте, че големите английски таблоиди са готови да й платят щедро, за да научат подробности от фаталната вечер. Нищо чудно битата жена да прости, както навремето съпругата на Гигс му прости при първите изцепки. Но той вече се е доказал като сериен кръшкач и трудно ще избяга от поговорката за вълчата кожа и нрав.