Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов СНИМКА: Архив
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов СНИМКА: Архив

Премиерът е добре, чуваме се по няколко пъти на ден

За пореден път ще кажа, че прогнозите са изключително трудни. Сега разполагаме с достатъчно легла, въпросът е, че за полевите болници трябва да намерим лекари, сега много от тях са болни, каза пред Нова тв здравният министър Костадин Ангелов, който е под карантина в дома си.

Ние не спираме лечението на българските граждани, няма да има нито един, който да не си получи помощта, ако е спешно, каза той. В момента, в който главният държавен санитарен инспектор предложи мерките, моята заповед беше факт, каза Ангелов. Той не смята, че мерките са забавени и нито един политик не му е повлиял. 

По повод твърденията на доц. Кунчев, че ще има поправки заради карантината на президент и премиер, той повтори, че законът е за всички и поправки няма да има. Ако президентът през последните десет дни е имал контакт, отговорът ми е да - трябва да е под карантина. Министърът обаче не поставя под карантина, това го правят органите на РЗИ. 

Проф. Ангелов заяви, че не знае дали президентът е под карантина.

Ако статистиката е вярна, вероятно е възможно да имаме 600-700 починали, но се надявам това да не се случи, каза здравният министър. Все още нещата са под контрол, скоро ще заработи Националният координационен център.

Бюджетът за здравеопазване за 2021 г. е реалистичен - около 500 млн. лв. и още 600 млн. лв. буфер.

С премиера се чуваме по няколко пъти на ден, той е добре, каза проф. Ангелов, но не уточни с какво се лекува Бойко Борисов.