Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хоуп Хикс първо се запознава с Иванка Тръмп, за да влезе в обкръжението на президента на САЩ.
Хоуп Хикс първо се запознава с Иванка Тръмп, за да влезе в обкръжението на президента на САЩ.

Президентът я нарича "Хоупи", поверява й най-важния пост

Съветничката се пробвала като модел, снимала се в мъжки списания по бански

Тя е мистериозна красавица, която рядко дава интервюта. Стои в сянка, но винаги участва в най-важните визити на президента на САЩ. Без да привлича внимание, Хоуп Хикс пътува с него до Китай, Русия и дори при срещата му с папа Франциск.

В Белия дом обаче младата дама не успява да остане незабелязана от генералите, с които Доналд Тръмп предимно се е обградил. Винаги е стилно облечена и с елегантна прическа, привлича погледите и с уверената походка, която е запазила от годините си

на работа като модел.

През последната седмица около красивата 33-годишна Хоуп Хикс се вдигна силен медиен шум, след като стана ясно, че именно тя е заразила Доналд Тръмп и съпругата му Мелания с коронавирус. Появи се и видео, в което Хоуп целува Тръмп по бузата за довиждане и докосва ръката му.

Съветничката на президента дава положителна проба за COVID-19 само ден след като е придружавала държавния глава по време на един от най-важните му предизборни дебати. Същата седмица Хикс е пътувала няколко пъти с президента в "Еър форс 1". Тя е прекарала вируса без симптоми, а Доналд Тръмп влезе за кратко в болница, след което излезе и заяви пред целия свят, че се чувства страхотно и е готов за следващите предизборни дебати.

"Не се страхувайте

от вируса.

Ние ще го победим. Ние имаме най-доброто медицинско оборудване, най-добрите лекарства. Не му позволявайте да се разпорежда с живота ви, излизайте навън, бъдете внимателни", казва във видеопослание президентът след излизане от болницата.

Доналд Тръмп заяви, че ще продължи предизборната битка въпреки болестта.
Доналд Тръмп заяви, че ще продължи предизборната битка въпреки болестта.

Основният му опонент в битката за САЩ Джо Байдън се е тествал вече няколко пъти през последните дни, но всичките му проби са отрицателни. Двамата влязоха в остър дебат само ден преди да стане ясно, че Тръмп и съпругата му са болни. Следващата среща на Джо Байдън и Тръмп ще се състои на 3 ноември, а и двамата са готови да я проведат, спазвайки всички мерки за борба със заразата.

Сътрудничката на Доналд Тръмп Хоуп Хикс, която го зарази с коронавирус, е един от най-доверените му хора в Белия дом. Според близки до държавния глава тя е от малкото служители, които никога не биха предали президента. А сп. "Политико" я определя като истински приближена до семейството.

Би Би Си пък коментира, че Хикс е една от оцелелите

във въртележката от интриги, която обхвана Белия дом при Тръмп и коства постовете на много хора, включително на трима директори на комуникациите.

Още през предизборната кампания на Доналд Тръмп Хоуп Хикс показа, че макар и млада, има опит и знае как да проведе успешно кампанията му. Тя беше един от важните хора в сянка около президента. Винаги е до него при много знакови подписвания на документи, интервюта и дори влиза в спор с журналисти, за да спаси имиджа на шефа си.

Младата и красива Хоуп Хикс е родена в заможно семейство, а баща й е специалист по публични комуникации, като заема висши постове, включително ръководи PR на Националната футболна лига.

Като ученичка Хоуп е била една от най-популярните девойки в училището си, а красотата й я отвежда на модния подиум, където прекарва няколко години.

Девойката е стигала до страниците на Sports Illustrated, а

снимките й по бански костюми

и до днес обикалят редица издания. Като модел е участвала в няколко ревюта на дизайнера Ралф Лорън. Когато е на 17 години, се снима за корицата на книгата The it girl, чиято история е отклонение от сюжета на популярния сериал Gossip girl.

Красивата американка се е пробвала и в киното като актриса, но успява да намери само статични роли и се отказва.

Макар работата й като модел да е успешна, в един момент Хоуп Хикс изведнъж решава, че е време да смени пътя и да поеме в коренно различна посока. Всичко се променя след срещата й с Иванка Тръмп.

Двете се запознават в Ню Йорк, а когато прочутата наследничка наема Хоуп да популяризира модната й линия, Иванка я запознава с останалите от фамилията. Тръмп моментално я “открадва” и я взема на работа във фондацията си. Хоуп дори се мести да живее в неговата сграда "Тръмп тауър" в Ню Йорк.

Тя се грижи за имиджа на президента от 2012 г., участва и в предизборната му кампания. След като той печели поста, моментално е назначена за директор

стратегически комуникации.

"Хоуп винаги има добра преценка. Тя често дава съвети, но го прави дискретно и мило по начин, по който даже не изглеждат съвети", казва Тръмп за нея.

Мнозина смятат, че зад много от статусите на Тръмп в туитър седи именно Хоуп, защото двамата са почти постоянно заедно. Самият президент, който галено я нарича "Хоупстър" и "Хоупи", я убеждава да се занимава

с политическите му дела

и ролята й в президентството определено е съществена.

През 2018 г. имиджмейкърката неочаквано подава оставка и напуска Белия дом. Тя си тръгва ден след закрито изслушване пред Конгреса в рамките на проучване за руска намеса в президентската надпревара през 2016 г. Името на красавицата се появява често покрай разследването за руска връзка в манипулиране на изборите, които избраха Доналд Тръмп за президент.

Мести се за чудовищна заплата в медийния гигант FOX, където е едновременно вицепрезидент и директор комуникации. Тръмп обаче успява да си я върне обратно през март и Хоуп отново е назначена в Белия дом. Този път като старши съветник на Тръмп и архитект на мирния план на администрацията за Близкия изток.

Хикс не дава интервюта, не застава пред камерата и винаги стои на крачка встрани от основния център на вниманието - Тръмп. Единственият случай, в който дава съгласие за разговор за себе си, е за репортера на GQ Оливия Нуци. Съгласява се да говори при едно условие - Тръмп да присъства по време на цялото интервю.

Така пред погледа на работодателя си Хикс разказва за себе си и за президентската кампания.

Хикс признава, че преди включването си в екипа на Тръмп не е имала политически опит. Определя се като "безпристрастна републиканка", която дори не е помагала като доброволка в предизборните щабове, и без никакъв опит

да ръководи цяла кампания

на кандидат.

"Тя успя бързо да натрупа политически опит. Получи се много естествено. А много хора не могат да наваксат, тъй като политиката се движи с твърде бърза скорост. Политиката е по-бърза от всичко останало", казва Доналд Тръмп за нея.

А Хоуп Хикс се хвърля уверено да изпълнява задачите си по време на първата кампания на президента и успява да се справи с лекота. След влизането на Тръмп в Белия дом тя няма нищо против да изпълнява функциите на медиен пазач на президента и често гони представителите на медиите без капка свян. Макар и тиха и спокойна на вид,

Хоуп е способна да охули всеки,

който си позволява да критикува нейния работодател.

Няма проблеми да ограничи достъпа до Тръмп или грубо да игнорира всички издания, които се опитват да се поровят малко по-дълбоко в изявите на евентуалния кандидат-президент на Републиканската партия.

Оказва се, че точно тя е била идеологът на опитите за омаловажаване на твърденията на папа Франциск, който обяви за "нехристиянски" плановете на Тръмп да построи стена по границите на САЩ.

Когато репортерката Мишел Фийлдс обвини Кори Левандовски във физическо посегателство по време на пресконференция на Тръмп, Хоуп Хикс директно я нарече "лъжкиня, която се опитва да привлече внимание".

В момента Хоуп Хикс отново е един от най-важните служители на Тръмп, които работят, за да остане той начело на държавата и да запази поста си. Съветничката му не е омъжена и няма приятел, поне доколкото е известно. Успява

да опази личния си живот,

като е заключила профилите си във фейсбук и инстаграм. Според слуховете по време на първата президентска кампания е скъсала с гаджето си след 6-годишна връзка.

Причината за това е, че Хоуп се е отдала изцяло на работата си и така е оставила любовта на втори план. Или поне това е версията на майка й, която се оплака пред списание "Вог", че щерка й е затрупана от нови и нови задължения, заради които вече няма личен живот.