Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Прокуратурата
Снимка: Прокуратурата

Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо рецидивист, направил опит за кражба.

На 29.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Емил С., на 25 години, съобщиха от държавното обвинение.

Той е счупил плоскост от гипсокартон от склад на строителен обект, опитвайки да открадне кабели, ъглошлаф и къртач от владението на Р.К., без последният да е съгласен.

Това е станало на 28.09.2020 г. около 16,30 ч. в гр. София, ул. „Странджа“. Опитът е останал недовършен по независещи от обвиняемия причини, бил е задържан от свидетелите Д.С. и В.С.

Деянието Емил С. е извършил в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като за тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК.

Престъплението, за което Емил С. е привлечен като обвиняем е наказуемо с лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 29.09.2020 г. прокурор при СРП е постановил задържане на Емил А. за срок до 72 часа.

Днес, 30.09.2020 г., ще бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.