Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Окръжен съд – Монтана осъди подсъдимата М. Ц. К. на 5 години „Лишаване от свобода“ за опит умишлено да умъртви мъжа, с когото живеела на семейна начала - Т. Й. Т/47 г./.

На 8 декември 2018 г. в Монтана 38-годишната тогава М. Ц. К. – с основно образование, безработна, след употреба на алкохол заедно с мъжа, с когото живеела и избухнал между тях скандал, му нанесла 5 удара с нож, като два от тях са били в гръдния кош - в областта на жизнено важни органи.

Съдът прие, че престъплението е било довършено, но от него не са настъпили предвидените в закона и искани от извършителя последици – смъртта на пострадалия. М. Ц. К. напуснала мястото на престъплението, укрила се и била обявена за национално издирване до юни 2019 г., когато била открита и задържана от служители на МВР. След като разгледа събраните на досъдебното производство доказателства и изслуша всички свидетели и вещи лица, съдът призна подсъдимата М. Ц. К. за виновна в опит за умишлено убийство и я осъди на 5 години затвор като определи първоначален общ режим за изтърпяване на наказанието и приспадна от него времето, през което тя е била с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Окръжен съд осъди М. Ц. К. да заплати по сметка на ОД на МВР – Монтана 1 464,33 лева разноски по досъдебното производство и 1800 лева – разноски по съдебната фаза на процеса пред първа инстанция.

Присъдата може да се протестира и обжалва пред Апелативен съд – София в 15 дневен срок.