Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прогнози на учени футуролози и военни тинк-танкове потвърждават пророчества за бъдещето на света

По време на Студената война СССР доминира в руско-китайските отношения, днес ситуацията е променена

Пророчество на монаха Методий Кусев от 1914 г.: От Русия ще остане само едно Московско царство

Руската федерация ще се разпадне. Твърде крайната и конкретна прогноза е на частната американска разузнавателна агенция "Стратфор". Хоризонтът на събитията, които предсказват американските аналитици, е 2025 година.

Според доклада им основен проблем на Москва ще е огромната зависимост на страната от износа на енергийни източници и непредсказуемостта на цените на тези ресурси, което ще затрудни до крайност опитите на централната власт да запази контрола си над всички територии на страната.

"Стратфор" изтъква, че

Руската федерация няма защитни механизми

срещу логиката и силите на свободния пазар, което дава възможност да се повтори икономическата криза от периода 1980 - 1990 година, довела до рухването на СССР. Прогнозите са, че руските крайбрежни тихоокеански райони ще се сближат с Китай, Япония и САЩ и ще придобият автономно поведение.

Американските стратези очакват Полша, Унгария и Румъния да се възползват от очертаващата се слабост на Кремъл и да се опитат да си върнат територии, които са им били отнети от руснаците. Очаква се още

Москва да изгуби контрола си над Северен Кавказ,

а Централна Азия да стане много нестабилна. Твърде вероятно е сегашната руска Карелия да поиска да се обедини с Финландия.

Сериозна опасност съществува и от разпадане на Европейския съюз според разузнаването на "Стратфор". Ако все пак Съюзът се запази, той ще бъде по-фрагментиран, като основната центробежна сила ще бъде породена от национализмите. Икономиката на Германия ще изпита трудности, заради които влиянието на Полша в региона ще се увеличи.

Япония и Китай

ще си оспорват лидерството в Източна Азия,

а вероятно ще се борят и за суровинните богатства на Сибир. Засега САЩ ще запазят позицията си на световен лидер.

Но тенденцията Вашингтон да се въздържа от употреба на сила при решаването на международни военни конфликти ще даде простор за изява на "такива хазартни играчи" като Русия, Турция и Китай.

Президентът на Китай Си Дзинпин иска страната му да доминира в Азия.
Президентът на Китай Си Дзинпин иска страната му да доминира в Азия.

Още по-конкретни са предсказанията на св. Паисий Светогорец, изречени в разговори с гръцки поклонници, дошли на Атон. "Когато турските кораби навлязат в шестмилието на Гърция, ще стане страшно… Тогава руснаците ще нападнат изненадващо Турция. Ще има голяма война и турците отначало ще помислят, че ще победят…

Но Градът (Константинопол) ще бъде сринат до основи; една трета част от турците ще загинат, една трета ще отидат към Ирак, а останалата една трета ще станат християни..."

Ето как тълкува тези пророчества специалистът турколог проф. Димитриос Кицикис от Университета в Отава. По неговите думи една трета (около 25 милиона) от населението на Турция са алевити (наричани още алиани или къзълбаши), които се отнасят позитивно към християнството. Освен това не бива да забравяме, че в тази държава има и

голям брой тайни християни

Що се касае до втората третина от населението, очевидно става дума за държавата Кюрдистан, за чието създаване се борят кюрдите и срещу което се противопоставя Реджеп Ердоган. В случая Русия изглежда в ролята на агресор. Но в едно недалечно бъдеще руската държава ще се окаже жертва.

Ето за какво предупреждава йеросхимонах Серафим Вирицки. Той е забележителен подвижник на Руската православна църква, който се е прославил с много духовни дарове като прозорливост, чудотворство, изцеляване на болести. Починал е през 1949 година, като преди това

предсказал, че ще има папа славянин

Ето думите му: "Когато Изтокът набере сила, всичко ще стане неустойчиво. Броят е на тяхна страна, но не само това: при тях работят трезви и трудолюбиви хора... Ще настъпи време, когато

ще започнат

да раздират

Русия на части

На Далечния изток ръка ще сложат японците, а на Сибир - китайците, които ще започнат да се преселват, да се женят за руски граждани и в края на краищата с хитрост и коварство ще вземат територията на Сибир до Урал.

А когато Китай пожелае да отиде по-нататък, Западът ще се възпротиви и няма да позволи..."

Нека видим каква е ситуацията в Сибир днес. Преди няколко години "Газпром" и Китайската национална петролно-газова корпорация подписаха в Шанхай 30-годишно споразумение за доставка на руски природен газ към Китай на стойност повече от 400 млрд. щатски долара.

По този повод зaмecтник- пpeдceдaтeлят нa Kитaйcкaтa нapoднa peпyбликa Ли Юaнчao пpeдлoжи нa Кремъл

дa зaceли в руските oбшиpни пycтeeщи зeми “тpyдoлюбиви китaйци”

"Русия има обширни територии и малко народ, а в Китай е обратното - можем да съчетаем тези фактори, за да получим съществено развитие в двустранните си взаимоотношения”, каза още китайският функционер.

Понастоящем в Сибир вече гъмжи от китайци. Жители на град Омск са разтревожени от притока на хиляди китайски граждани.

Руската държава изгражда селище за 3000 китайски работници в нефтохимическата индустрия. И местните руснаци се страхуват, че може да останат без работа… И още нещо – руските гори в Сибир са подложени на безогледна незаконна сеч и нелегален износ за Китай, безстопанствеността и корупцията там са ежедневие.

Още през 2010 година китайците взеха под аренда около 420 000 хектара земеделска земя в Забайкалския край. За срок от 50 години! Паралелно с животновъдството и земеделието, китайците разработват и находищата на полезни изкопаеми.

И това не е изолиран случай, а тенденция

"Ако по време на Студената война съветско-китайските отношения са били ясно субординирани в полза на Кремъл, то днес ситуацията е различна. Руската федерация все повече се свива под натиска на китайската външна политика. Партньорството на Москва с Китай все повече се превръща в заложничество. Тихо и кротко, какъвто е стратегическият манталитет на Пекин, китайският дракон постепенно се настанява в хралупата на сибирската мечка.“ Така описва новото статукво политологът д-р Мартин Табаков.

За да затворим темата, нека отдадем заслуженото и на един българин от старо време. Големият български патриот - Старозагорският митрополит Методий Кусев, пръв предсказва още през 1914 година разпада на Руската империя.

В организирания погром над България през 1913 г. дядо Методий провижда дългата ръка на руския император.

Монахът Методий Кусев прогнозира преди повече от 100 години разпада на Русия.
Монахът Методий Кусев прогнозира преди повече от 100 години разпада на Русия.

"Руската дипломация устрои една клопка (капан), в който да попадне България во главе със своя цар. Устроеният от руската дипломация Балкански съюз беше уреденият капан...", пише владиката в своя книга, издадена след края на Междусъюзническата война. В нея

той обвинява руския царизъм в подкрепа на Гърция, Сърбия

и Румъния

за сметка на ограбването на България.

"За греха с погрома на България какво по-страшно ще бъде наказанието? – пита риторично митрополитът. - Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия, й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство…"

Германия също анализира какво може да се случи с Русия в бъдеще. Неотдавна немската фондация „Фридрих Еберт“ провокира учени политолози да представят своята визия за бъдещето на обширната северна държава. Сценариите бяха публикувани в едно книжно тяло под заглавие "Да погледнем напред: Русия след 2024 година".

В работата активно е участвал берлинският Център за източноевропейски и международни изследвания. В разработката "Раненият орел" политолозите рисуват една

социално

нестабилна Русия,

но сътрудничеща си със Западния свят. Най-мрачен е сценарият "Крещящ орел", при който са комбинирани вътрешна неустойчивост и враждебни външни отношения. Уличните демонстрации, породени от падащия жизнен стандарт и нарастващата социална несправедливост, са ежедневие в руските градове през 2024. Властта изпраща срещу демонстрантите части на специалните сили. Начело на държавата вездесъщият Путин е поставил своето протеже Сергей Шойгу. Със своите действия руските власти са настроили целия свят против себе си…

По-благосклонен към руснаците е сценарият “Стресираният орел”

- в него виждаме една стабилна вътрешно Русия, която обаче залага на противопоставяне със Запада. В навечерието на Новата 2024 година новият руски президент Максим Троицки се обръща към нацията в телевизионно обръщение. Той призовава към национално единство и обещава да поддържа политическото наследство на Владимир Путин. Междувременно руската конституция е ремонтирана за пореден път, и така е утвърден новият мощен властови център – Държавният съвет, докато правомощията на Думата и президента са орязани. Разбира се, Съветът се оглавява от Путин!

Най-оптимистичен поглед към бъдещето

предлага разработката "Златен орел". В нея се прогнозира социална стабилност на руското общество и взаимоотношения на сътрудничество със Запада. На 9 май 2025 година лидерите на Франция, САЩ, Германия и Полша стоят до новоизбрания руски президент Петър Преображенски и наблюдават Парада на победата по случай 80-годишнината от края на Втората световна война.

Руските войници маршируват рамо до рамо с френски и американски военни части. Акцентът на тържествата на Червения площад сега е върху споделените усилия и жертвите, дадени от всички страни за освобождаването на Европа от нацизма. Новият руски президент успява да се договори с украинския си колега за мир в Донбас и санкциите на Запада отпадат.

Господарят на Кремъл със стратегическа цел търси подобряване на цялостните отношения с Европейския съюз и САЩ, за да може да противодейства на китайската (засега само икономическа) инвазия в Сибир.