Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Томислав Дончев КАДЪР: Би Ти Ви
Томислав Дончев КАДЪР: Би Ти Ви

Категорично има нужда от промени в конституцията и свикване на ВНС, заяви вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на Тази събота по Би Ти Ви.

Илюзия е, че един политик трябва да говори добре - един политик трябва да може да слуша добре. Мисля, че тези предложения са в резултат на добрия слух, каза Дончев.

Той обясни, че с предложението за по-малък брой депутати се цели да има по-ярки личности и хората да познават представителите си в парламента.

Нужда от рестарт има. Факт е, че демокрацията е в криза. Една голяма част от българите не познават държавната уредба и нямат доверие в институциите, каза още той.

ГЕРБ започна да подготвя тези промени още преди 5 години. Дори в програмата, с която се явихме на последните избори, са заложени тези промени. Нямаме нужда да печелим време. За нас е най-изгодно да си подадем оставката, но така нищо няма да се промени, допълни Дончев. 

Той категорично заяви отново, че не би заел позицията на премиер.

Предложението за наборна нужда е спорно - не съм сигурен, че майките на момчетата ще са във възторг от това предложение, коментира Дончев по повод спорното предложението на коалиционния им партньор ВМРО.

Относно реформата в съдебната система и отхвърлените предложения на Христо Иванов от времето, когато беше правосъден министър, Дончев посочи, че тогава не е имало парламентарна подкрепа от останалите партии.