Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато повече хора разберат, че с блокирането на кръстовища промяна, каквато всички искат, няма да се случи, тогава ще има светлина в тунела. Дотогава си оставаме на ниво гражданско-кебапчийско неподчинение. Да свалиш едно правителство и да започнеш да крещиш - победа, означава, че си незрял и объркан! И до колкото познавам народопсихологията ни това и ще се случи. Този протест е ТЕСТ за обществото ни, за да разбере къде се намира и какво е нивото му! И до този момент, този тест е с негативен резултат. Защо ли, защото основната цел на тези, които блокират кръстовищата е оставка на правителството и главният прокурор, пък после ще го мислим. Както повечето пъти казва българинът, когато прави нещо. Ако промяната не дойде в главите на повечето ни сънародници с узряването, дори за съвсем битови неща, които ни връщат в 19 век, нищо хубаво не можем да очакваме. Затова и Европа мълчи!

Как не чух един от ГОЛЕМИТЕ ВОДАЧИ НА ПРОТЕСТА да излезе с проект за действие след протеста! Или е важно да свършат работа на "работодателя си", който и да е той. Защото преди да блокираш трябва да излезеш пред хората и да им кажеш смело, какво да очакват след това. Аз ще споделя моите идеи съвсем накратко и знам, че доста няма да са съгласни, защото не са готови за тази промяна! Но... Ето я:

Смяна на избирателна система и цялото политическо устройство. Премахване на партийността, което е отживелица и обслужва главно партийни търтеи, които се домогват до властта скрити в партийни листи. Намаляване на депутатите до максимум 120! И може би свикване на Велико Народно Събрание и президентска република, която да бъде оглавена от млад, образован, ерудиран човек с експертиза по международно право и световно стопанство, а не генерал свикнал да размахва пръст, юмрук или фуражка! Така ги виждам аз нещата и никой не ангажирам с позицията си!

*Иво Танев във фейсбук