Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Божков в Дубай с пура и череп на заден план
Кадър: Фейсбук
Васил Божков в Дубай с пура и череп на заден план Кадър: Фейсбук

Васил Божков смени версията за продадената титла на ЦСКА във видео, което публикува в профила си. Днес той отговаря на въпроса "Защо ЦСКА загуби титлата през 2006 г.?"

"Истината е проста. Треньорът избяга, не беше подготвил добре отбора и загубихме 7 точки преднина", е обяснението на дубайския беглец днес. Букмейкърите нямали полза от продадени титли и уговорени мачове, защото само губели пари от това, казва той във видеото и допълни, че не е слагал пари за обръщането на класирането в полза на "Левски".

Преди 10 години обаче версията бе съвсем друга. На специална пресконференция в офисите на "Нове холдинг" на улица "Московска" тогава Божков обясни пред доста журналисти, включително и от "24 часа", че всъщност е бил пробит по сръбска линия и заради това отборът е загубил всичко. Треньор по това време бе Миодраг Йешич. Това го разбрал по-късно. Точно след този крах той даде отбора на Александър Томов, който се представяше като човек на индиеца Прамод Митал.

"Левски" бе един добър отбор с прекрасно бъдеще, когато ние го финансирахме, но Бойко Борисов го уби. Точно това казах и на феновете. Пратих ги при него, за да не поддържа един противоконституционен закон. Но те, понеже са велики, заявиха, че няма да се месят в корпоративни отношения. Как няма да се месиш, след като тази корпорация издържа любимия отбор и той е част от нея", възмути се Божков.