Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той става първият „Дон“ на най-мощната групировка Ямагучи-гуми, който забранява на членовете й да продават и употребяват наркотици

Масару Такуми не беше подготвен за този край. Не очакваше, че животът му ще приключи, докато обядва в хотелско кафене в град Кобе заедно с близки приятели. С него никога нямаше охрана, което прекалено много улесни стрелците. Четиримата мъже просто нахлуха през вратата, носейки маски на лицата, и изпълниха поръчката, за която им бе обещано много добро възнаграждение.

Раниха един, двама, трима... В тялото и главата на мишената попаднаха седем куршума.

Екзекуцията на 61-годишния Масару, случила се на 28 август 1997 г., развълнува цяла Япония. Въпреки че страната е близо 120 млн. души, през онези години тези разстрели не са никак чести. Особено когато става въпрос за хора, пряко свързани с Якудза. Кой изобщо би поискал кръвта на някой от престъпниците, след като отмъщението за поръчителя щеше да бъде много по-брутално.

Най-ощетена от края на Такуми се оказва японската мафия. Убитият е считан за „вакагасира“ и сочен за наследник на тогавашния пети кумичо на най-мощния престъпен синдикат в организацията – Ямагучи-гуми. Към днешна дата кланът наброява близо 20 хил. души.

Масару е разстрелян може би месеци преди сдружението да се събере на тайна среща и да го избере за новия „първи“ на Ямагучи. Поръчката за смъртта му напълно обърква тези планове. В продължение на осем години никой няма да заеме позицията на Ватанабе, което ще отслаби значително бандата. Привържениците на Якудза сами ще заявят, че е време за нов шеф на мафиотското сдружение. Такъв ще се появи чак през юли 2005 г.

Неговата история, четете в списание "Космос".