Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пуснаха от ареста задържания за хулиганство на протеста Петър Кърджилов Петър Кърджилов КАДЪР: bTV

Пуснаха от ареста Петър Кърджилов, бившия пиар на скандално известната някогашна кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, съобщи Нова тв. Мъжът беше задържан, след като нападна и заля с вода възрастна жена на "Орлов мост". Тя също беше разпитана и след това освободена. Кърджилов пък бе оставен в ареста за 72 часа.

На място пред съда имаше група от 20-ина души, организирани от движение "Боец". Според тях Кърджилов е бил задържан неправомерно, докато възрастната жена, с която влезе в кофликт, била на свобода.

Облечен с жълта жилетка, в петък сутринта бившият пиар на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева крещеше на пенсионерката "Марш оттук!", когато тя му отвърна с бастуна си в опит да се защити. Преди това протестиращи на Орлов мост се оплакаха, че жената ги е провокирала, демонстрирайки несъгласие с блокадата.

Кърджилов се опита да привлече вниманието с крясъци, че го отвеждат и че го боли, след като му поставиха белезниците. Зам.-шефът на охранителната полиция комисар Тони Тодоров обаче обясни, че арестът му е проведен по всички правила, а белезниците са сложени заради агресивното му поведение.