Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Панков СНИМКА: Архив
Цветан Панков СНИМКА: Архив

Връзка с ключове е изхвърлил при задържането си преди 2 седмици Цветан Панков, началник на отдел "Наркотици" в ГДБОП. С него имало ключ за апартамента на полицайката Василена Фикирлийска, задържана заедно с него.

Началникът на сектора за борба с "Наркотици" Кирил Ванков и Десислав Таков са обвинени като организирана престъпна група, взимала пари от дилъри, за да ги предупреждава за акции и да задържа конкурентите им. 

Таков, който е с мярка за неотклонение "подписка", разказал пред разследващите, че Фикирлийска редовно била в колата на Панков, когато му предавал получените от подкупи.

Защитата на Панков обаче твърди, че между антимафиота и полицайката съществува приятелство и тя на добри начала му е дала да ползва неин апартамент в София, тъй като мъжът по принцип живее в Своге, а заради служебни задължения често замръквал в столицата.

В нито едно от жилищата на полицаите не били открити пари, а адвокатите на Панков разказа, че той многократно е задържал групи, в които участват основните свидетели срещу него - криминално проявените и подсъдими за престъпления с наркотици - Радмил Ранов - Радо Ланеца, Росен Кръстев - Стъкларя и Весо Паяка.

При ареста на Панков белязаните пари били доставени от Стъкларя. Според адвоката на антимафиота обаче той не е пипал петте хиляди лева, а случилото се е отмъщение заради предишни акции.

Защитниците на Панков и Ванков поискаха двамата да бъдат пуснати от ареста. Апелативният спецсъд ще се произнесе в 14 часа.