Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато самодържавието се възражда в Русия това не вещае нищо добро за България!

Всичко в референдума на Путин, отчетената активност и резултатите бяха очаквани. Те потвърдиха характеристиката на личния му авторитарен режим, който отдавна е наложен в Русия и позициите му остават непоколебими в две посоки. Във вътрешнополитически план режимът ще продължи да смазва всяка алтернатива на властта.

На международната сцена ще засилва агресивния си тон.

Очевидно Путин е разбрал, че Руската федерация няма да постигне икономически успехи, които да я сплотят и затова залага на затягане на контрола, на дрънкането на оръжия и настървено се стреми към силово овладяване на геополитически зони на влияние.

От горчив опит знаем, че когато в Източната империя властта е авторитарна за България не е следвало нищо добро. Винаги сме понасяли удари. Демократичното устройство и националният ни суверенитет многократно са били заплашвани. Подобни практики има дори преди насилственото налагане на комунистическия режим у нас през 1944 г. По-късно, през шейсетте години, при инвазивното смазване на протестите в Източна Европа, режимът у нас също беше затегнат. Въпреки това българските демократи в лицето на БЗНС и Обединената демократична опозиция не спираха неравната борба и дадоха свидни жертви. С цената на десетки хиляди човешки животи и разрушени съдби контролът на Москва над България беше тотален.

Днес отново е пусната в ход стратегията на Путин за установяване на власт в старите съветски зони на влияние. България, Черноморският регион, Балканите и Източна Европа остават заветни цели и Путин показва, че няма да се откаже от тях. Няма съмнение, че с установяването и гарантирането му по конституция самодържавие след референдума, агресията към България ще се засили още повече. Руските служби ще засилят усилията си в опит да доразрушат институциите ни отвътре, за да дестабилизират страната. Русия ще продължава да милитаризира Черно море и ще поддържа висок градус на напрежение в региона. Ще продължи да провокира нас и партньорите ни от НАТО.

Трябва да сме подготвени за агресия от най-различен характер! Има само един начин да се предпазим от хибридните атаки и потенциалните военни заплахи.

Това е сплотяването на всички български евроатлантици.

България се нуждае от родолюбци в следващия парламент с ясна демократична ценностна система и непоколебима евроатлантическа ориентация.

От БЗНС призоваваме да сплотим своите усилия в защита на националния интерес и демократичните ценности!

*От фейсбук