Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия Б. Т. Б. за наказание 20 месеца „лишаване от свобода“ за палеж на чуждо имущество на значителна стойност.

На 15 юни 2019 г. в Монтана, на ул. „Асен Златаров” 32- годишният Б. Т. Б. след употреба на голяма количество алкохол и спор за пари запалил жилището на леля си Л. Б. Д., в което живеел. Имотът е на пазарна стойност 30 667.00 лева, а намиращото се в него движимо имущество - врата, прозорци, PVC дограма, ел. табло и мебели са на обща стойност 4782 лева.

Пожарът обхванал имущество със значителна стойност в размер на 35 449.00 лева, собственост на Л.Б.Д., а реално нанесена според експертизата щета е в размер на 4 782.00 лева. За палеж на имущество със значителна стойност законът предвижда лишаване от свобода от една до осем години.

Пред съда Б.Т. Б. - с основно образование, безработен, осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер, който се намира с мярка за неотклонение „Задържане под стража” в Затвора - Враца, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението, с което съдът му налага наказание 20 /Двадесет/ месеца затвор, които ще изтърпи ефективно при първоначален строг режим. Съдът приспадна от определеното наказание времето, през което подсъдимият е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража” считано от 16 юни 2019 г.

Подсъдимият Б. Т. Б. ще трябва и да плати и направените разноски в размер на 697.65 лева за експертиза в полза на ОД на МВР Монтана.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.