Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Скрийншот от видеото на охранителните камери на "Позитано" 20
СНИМКА: Скрийншот от видеото на охранителните камери на "Позитано" 20

Скандал разтърси червените редици две седмици след пленума, на който Корнелия Нинова бе бламирана четири пъти. Заместник-председателят и неин конкурент за лидерското място Кирил Добрев бе заснет от охранителните камери на "Позитано" 20 в схватка с един от политическите организатори (официалното название на известните партийни апаратчици) Евгений Белий.

На видеото в коридора на третия етаж се вижда как Добрев, ядосан, се опитва да стигне до своя подчинен, но друг го възпира. В това време останалите участници в оперативката се изтеглят.

Ето какво разказва Белий пред сайта "Епицентър":

“По време на опeрaтивката имаше служебен спор във връзка с организационни въпроси за конференциите, които са останали за провеждане по области и Бузлуджа. Аз казах, че онзи ден разговарях с другaрите от Русе във връзка с ходенето на Бузлуджа, разказва Белий.

И продължава: "Добрев отвърна, че от Русе няма да излязат хора на Бузлуджа, а пък аз докладвах, че съм разговарял с ръководството в Русе и оттам увериха, че може да не са толкова автобуси, колкото са били досега, но ще се опитат да поканят максимален брой хора на Бузлуджа.

Тогава Кирил Добрев каза: Аз съм разговарял също.

Отговорих му: С едни и същи хора може би разговаряме - различно.

И тогава той се обърна към мен: „Ти много не говори, защото сега ще извадя подписката на Русе срещу тебе.

Казах: „Добре. Извади я! Кой е против мен?“.

Накрая, излизайки от залата, Добрев налетял срещу Белий. Според заместник-председателя видеото е пуснато съзнателно от лидерката. 

„Погнусен съм! Този запис, за да излезе, разрешение е дала г-жа Нинова”, каза Добрев. И поясни: „Цялата видеосистема се управлява от председателя на партията. Отговорникът по административните въпроси е на нейно лично подчинение”, заяви Добрев пред Нова тв.