Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Драмата се разигра в днес сутринта в сградата на прокуратурата в Нова Загора

Бивш военен опита да убие съпругата си с нож, след което си нанесе 4 прободни рани в стомаха със същия нож. И двамата са настанени в реанимацията на областната болница "Д-р Иван Селимински", след като претърпяха спешни животоспасяващи операции.

Драмата се разигра към 7 часа тази сутрин в сградата на прокуратурата в Нова Загора на улица "Петко Енев", в която се помещава и общинската служба "Земеделие". Тъкмо там от 4 месеца работела като чистачка 54-годишната Мая. По принцип жената била с весел характер, но напоследък се оплаквала, че има семейни проблеми, дори била напуснала дома си.

Съпругът й Иван Колев, на 58 години, е бивш военен, който напоследък работел като охранител в частна фирма. Той дошъл сутринта в началото на работния ден на жена си и опитал да разреши семейните си проблеми с помощта на ножа. Нападнал чистачката в предверието на първия етаж и успял да й нанесе 4 удара в гърдите, които засегнали тежко белия й дроб. Очевидец на случилото се станал охранител от втория етаж, където се помещава Районната прокуратура в Нова Загора, но той не успял да предотврати нападението.

След като наръгал жена си, мъжът излязал пред сградата и започнал сам да си нанася удари с ножа, но вече в стомаха. Успял да ги докара до 4, преди да падне, потънал в кръв. По-късно от порицията отрекоха слуха, че Иван бил въоръжен и с пистолет - оръжието, което запазил като бивш военен, защото работел като охранител.

Съпрузите били закарани в сливенската болница с 2 различни линейки. Въпреки огромната кръвозагуба, и двамата били в съзнание. Според очевидци, мъжът казал на санитарите да го оставят да умре, защото и без това щели да го осъдят на смърт заради деянието му.
Заради многото хора, които минават край мястото на престъплението в центъра на града, разследващите позволиха към 10,30 часа да бъде измита кръвта на мъжа и махнаха ограничителните полицейски ленти.
В Нова Загора коментират, че мъжът е посегнал към жена си от ревност. В малкия град Мая и Иван минавали за добро семейство - двамата имали син и дъщеря. Момчето им живеело в Бургас, а щерка им следвала в САЩ.

По случая Окръжната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство.