Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Божков не ми е дал нито една стотинка. Това каза Бойко Борисов пред bTV. Интервюто беше излъчено във фейсбук профила на премиера.

"Давал ми е една пура и то в присъствието на шефовете на телевизията ви". Така той отговори на твърдението на бизнесмена, че е дал 60 млн. лв. на финансовия министър Владислав Горанов и министър-председателя „по тяхно искане и разпореждане“ в периода от 2017 г. до края на 2019 г.

„По таза тема никога не сме говорили, да пукна, ако един лев съм взел. Васил Божков ми е дал една дълга пура, той пуши едни специални. Това беше в офиса ми, в централата на ГЕРБ, когато бях опозиция.“, уточни той. Премиерът зави, че сме свидетели на опит на Божков да се оневини.

„Защо толкова години неговият бизнес се е развивал добре и не говори, че тогава е давал пари. Изведнъж през 2018 – 2019 г. започва да тегли големи пари, защо до този момент не го е направил? Пет години е работил абсолютно спокойно. Как за това не знаят нито един от неговите съдружници“, каза Борисов.

„Не е било срамно човек да се види с него или да контактува с него. Нито, че това е престъпление“, добави министър-председателят.

"Не му прави чест. Една стотинка не ми е дал на мен и на партия ГЕРБ", каза той.

"Вярвам на Владислав Горанов и на Менда Стоянова. Щом това не е вярно за мен, не е вярно и за тях", каза още той.

"Сега парите от олигарсите и от хазарта отиват за хората. Сега хазартът е държавен и печалбите отиват в бюджета", каза още Борисов.

След броени минути премиерът ще бъде гост в "Панорама" по БНТ.