Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Брано бе задържан във вторник
Брано бе задържан във вторник

Днес прокуратурата ще поиска постоянен арест за Бранимир Стоянов-Брано и Христо Томов-Ицо, заловени след кражба на над 400 000 лв. от фармацевтична компания в Плевен. Обирът бе извършен на 1 юни вечерта, а криминалисти от националната, столичната и плевенската полиция ги заловиха в ранните часове на 2 юни.

Двамата са задигнали 467 578 лв., разпилели 229 100 лв., след като се включила алармата. Останалите 238 478 лв. са открити в колата на двамата, с която бягали от Плевен до София.

Двамата бандити с дълги досиета имали много модерна система за прикриване на регистрационните номера на колата си. Устройството се задейства дистанционно вътре от автомобила. Намерени са и джаджи прихващане и заглушаване на честоти, обясни директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Той посочи, че двамата са следени от момента, в който се получила оперативна информация, че готвят кражба.

„Говорим за изключително сериозен активен криминален контингент, който отдавна представлява интерес за нас и полагаме огромни усилия да го изведем от тази престъпна среда, за да нормализираме средата за сигурност”, изтъкна Хаджиев.

По време на кражбата Томов е бил в изпитателен срок на присъда от януари т.г. Тя е за кражба на комбиниран багер товарач в Бургас през м.г.. Той се споразумя с прокуратурата и получи присъда от 3 г. условно с 4 г. изпитателен срок. Стоянов е подсъдим за обири за над 400 000 лв. във Варна, лежал е в затвори в Италия и Гърция за кражби. Смята се, че мъжът е майстор в отварянето на сейфове.

Ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат от 10 до 20 г. затвор, както и конфискация на имуществото.