Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: МВР
СНИМКА: МВР

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе днес на територията на община Своге, съобщиха от МВР.

Полицейска операция е реализирана с участието на служители от ОДМВР-София, РУ- Своге, дирекция „Жандармерия“ съвместно с представители на РИОСВ, НАП, Българската агенция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите и Регионалната дирекция по горите.

В хода й са проверени 242 лица, 11 от които от активния криминален контингент. Съставени са 8 протокола за предупреждение. Задържани са двама. Разкрита е кражба от църковен храм в града, извършена през миналата седмица. На извършителя е повдигнато обвинение, а отнетите вещи са иззети и предстои да бъдат върнати на собственика. 176 са проверените моторни превозни средства. Общият брой на съставените актове и фишове по Закона за движение по пътищата е 56. Връчени са и три електронни фиша.

По икономическа линия, в резултат на съвместните проверки с държавните контролни органи, за установени различни нарушения, от КЗП са съставени 4 акта, от БАБХ - два, от РИОСВ - един констативен протокол и от НАП - два.